
هواکش سقفی چیست ؟
هواکش سقفی یکی از بهترین و ساده ترین هواکش های موجود در بازار است که در همه ی مکان ها حتی محیط هایی که جای کافی برای نصب یک هواکش را ندارند قابل نصب بوده و جزو هواکش های بسیار کاربردی به شمار می رود.
تصور کنید در محیطی مشغول به کار هستید که از سیستم تهویه مناسبی برخوردار نباشد. قاعدتا کار کردن در آن مکان برای شما عذاب آور است . حتی در محیطهای محدود که فضا برای نصب یک هواکش ساده نیست نیز چاره ای وجود دارد . وجود یک هواکش سقفی چارهی کار برای محیط هایی است که از فضای کافی برای نصب هواکش های مختلف بهره مند نیستند .
همانطورکه از نام هواکش سقفی پیداست این هواکش روی سقف نصب می شود و وظیفه تهویه هوا را بر عهده دارد . این نوع هواکش می تواند به راحتی و با ساختار ساده ای که دارد، هوا را در جهت محور اصلی چرخش پروانههای خود به حرکت درآورده و باعث جا به جایی حجم گسترده ای از هوا شود .
ویژگی هواکش سقفی و کاربردهای آن
هواکش سقفی یک هواکش با ساختار کاملا ساده و بسیار پرکاربرد است که قابلیت جا به جایی حجم گسترده ای از هوا در فشار کم را داشته و از توان های مختلفی برخوردار است . تقریبا می تواند گفت همه انواع هواکشهای بازار که قابلیت نصب روی سقف را داشته باشند را می توانند در دسته هواکشهای سقفی قرار داد . این هواکش از در سقف نصب شده و از فضای گسترده ای بهرهمند است و می تواند آزادانه هوای محیط را بدون هیچگونه مزاحمتی جا به جا کرده و تهویه کند .
کاربردهای صنعتی و خانگی این هواکش باعث شده تا خرید آن برای مشتریان ارزشمند شود.
تفاوت هواکش های صنعتی و خانگی در تنوع مدل ها و کارایی آن ها می باشد. همانطور که می دانید هواکش های سقفی که در منازل استفاده می شوند از توان تولیدی پایین تری برخوردار هستند و از نظر تنوع و مدل و همچنین کارایی، نسبت به هواکشهای صنعتی،کمتر و پایین تر هستند .
در واقع هواکشهای صنعتی قابلیت جا به جایی حجم گسترده ای از هوا را داشته و اگر در آنها از تجهیزات پیشرفتهتر مانند موتور جدیدتر استفاده شود نسبت به انواع خانگی می تواند مصرف انرژی کمتری نیز داشته باشد.
ساختار و مشخصات فنی هواکش سقفی
در این قسمت مشخصات فنی دو نوع فن آکسیال سقفی و فن سانتریفیوژ سقفی را بیان می کنیم .
همچنین می توان به پروانه های این دو نوع هواکش سقفی اشاره کرد که از نوع آلومینیوم و فولاد مقاوم بوده و قابلیت کنترل سرعت را نیز دارا هستند.
نوع فن | ظرفیت هوادهی | جنس هواکش | قدرت الکتروموتور و سیستم انتقال قدرت |
---|---|---|---|
فن آکسیال سقفی | ۱۰۰ الی ۵۰۰۰۰مترمکعب بر ساعت | ورق گالوانیزه و فولادی مقاوم | الکتروموتورهای صنعتی دارای کلاس حرارتی F، سیستم انتقال قدرت تسمه پولی و مستقیم |
فن سانتریفیوژ سقفی | ۱۰۰ الی ۴۰۰۰۰مترمکعب بر ساعت | ورق گالوانیزه و فولادی مقاوم | الکتروموتورهای صنعتی دارای کلاس حرارتی F، سیستم انتقال قدرت تسمه پولی و مستقیم |
از هواکش سقفی در چه مکان هایی استفاده می شود ؟
فن های سقفی با توجه به تنوع در مدل ها و کارایی خود در اکثر محیط ها و فضاهای بسته مورد استفاده قرار می گیرند . بیمارستان ها، کارخانه ها، کارگاه های تولیدی و صنعتی، محیط های بزرگ، مراکز تجاری و اداری و…تنها چند نمونه از مکان هایی است که می توان از این فن برای تهویه محیط استفاده کرد .
اما بد نیست بدانید که می توان هواکش سقفی را به دو دسته تقسیم بندی کرد . هواکش سقفی آکسیال و سانتریفیوژ.
اگر قصد خرید یک هواکش سقفی برای محیط بزرگی داشته و نیازمند جا به جایی هوا در حجم بسیار گستردهتر و در فشار بالاتری را دارید هواکش سقفی سانتریفیوژ می تواند انتخاب مناسبتری برای شما باشد . این هواکش می تواند با توان بالایی که دارد هوا را به صورت عمود با پره ها به حرکت درآورد و علاوه بر تهویه هوای محیط، کار خنک سازی آن را نیز بر عهده داشته باشد . فن سانتریفیوژ سقفی در مدلهای متنوع تر و با توان بالاتری نسبت به فنهای آکسیال سقفی قرار داشته و در بازار موجود می باشد.
اما اگر برای محیطهای کوچکتری نیاز به هواکش سقفی دارید، میتوانید روی فن آکسیال سقفی حساب کنید. و اگر این نوع فن را در سقف نصب کنید، می توانید شاهد گردش و جا به جایی هوا بوده و اگر در جایی که روزنه ای به سمت بیرون داشته باشد وصل شود، قابلیت خنک کردن محیط نیز به این هواکش اضافه خواهد شد .
مزایای استفاده از هواکش
- اگر محیط مورد نظر شما مناسب برای نصب یک هواکش سقفی است پس در انتخاب آن به هیچ عنوان تردید نداشته باشید. نصب این فن کاملا آسان بوده و با رعایت چند نکته ساده و بدون نیاز به تخصص خاصی می توانید اقدام به نصب آن کنید .
- همچنین طول عمر این هواکشها با توجه به کارایی بالایی که دارند تحسین برانگیز است .
- این نوع هواکش با کنترل سرعت می تواند باعث صرفه جویی در مصرف انرژی شده و با طراحیهای مدرن و متنوع و به روز خود فضایی بسیار زیبا را برای منزل و یا محیط کار شما به وجود خواهد آورد .
- فن های سقفی نسبت به فن های دیواری از قدرت موتور بالاتری برخوردار هستند .
- هزینه کمتر در خرید و نصب و تعمیرات هواکش سقفی، از مزایای رقابتی آن نسبت به سایر محصولات خنک کننده می باشد.
نتیجه گیری
در هنگام خرید یک هواکش سقفی باید به حجم و اندازه محیط دقت کرده و هواکشی را تهیه کنید که متناسب با اندازه و محیط مورد نظر شما باشد و بتواند از پس تهویه و جا به جایی هوا در محیط بر بیاید. همچنین اگر قرار است هواکش را در محیطی پر از آلودگی و گرد و غبار نصب کنید، حتما نوع و میزان آلودگی را مشخص کرده و متناسب با آن اقدام به خرید هواکش مورد نظر خود کنید.
پس از نصب فن سقفی و مدتی استفاده از آن بهتر است هر از گاهی فن ها و پروانه ها را چک و بررسی کرده تا از سلامت آنها اطمینان پیدا کنید . ضمن آنکه پروانه های هواکش را نیز تمیز کنید تا به دستگاه صدمه ای وارد نشود .