بوبین شیر برقی

شروع قیمت از : 100,000 تومان
ارسال سراسریارسال کالا به سراسر کشور مشاوره رایگانمشاوره رایگان خرید و نصب تضمین اصالتتضمین اصالت محصولات خدمات پس از فروشخدمات پس از فروش کالا ضمانت بازگشت وجه14 روز ضمانت بازگشت کالا

    بوبین شیر برقی یکی از اجزای مهمی است که در شیرهای برقی استفاده می شود. می توان آن را آهنربای مغناطیسی نامید که  از یک هسته مرکزی و سیم پیجی های اطراف خود تشکیل شده است. نام دیگر بوبین شیر برقی کویل است که هنگام ساخت و طراحی بسیاری از دستگاه های مختلف از آن استفاده می شود.

    برای مثال یکی از مهمترین قطعات سردخانه ها که در آن از بوبین شیر برقی استفاده شده است، شیرهای الکترونیکی می باشد. قبل از توضیح درباره انواع بوبین شیر برقی و عملکرد آن لازم می دانیم توضیحی کوتاه درباره شیر برقی دهیم.

    از قیمت بوبین شیر سردخانه چه میدانید ؟

    شیر برقی چیست؟

    شیرهای برقی، شیرهایی هستند که برای تنظیم و کنترل ورود و خروج سیالات مورد استفاده قرار می گیرند. نیروی مغناطیسی در این شیرها وجود دارد که به وسیله این نیرو، هماهنگی و تنظیم ورود و خروج سیالات اتفاق می افتد.

    پایه اصلی طراحی آن ها و ایجاد نیروی مغناطیسی علم فیزیک است که یکی از مبانی آن این است که هنگام عبور یک جریان الکتریکی از سیم و با توجه به قطر و جریان آن، یک نیروی مغناطیسی ایجاد می شود . حال اگر سیم ها به صورت حلقوی ایجاد شوند، نیروی مغناطیسی افزایش می یابد و در نتیجه مانند یک آهنربا عمل می کند.  این مبانی نیز در تولید شیرهای برقی و اساس کار آن ها مورد استفاده قرار گرفته است.

    در شیرهای برقی برای آن که تنظیم و کنترل سیال ایجاد شود، باید از این نیروی مغناطیسی استفاده کرد که این نیرو را آهنربای مغناطیسی ایجاد میکند.

    به صورت کلی قسمت اول شیر برقی، بوبین شیر برقی و قسمت دوم آن نیز ساختمان اصلی آن است. به هنگام اتصال جریان برق به هسته مرکزی، هسته به یک آهنربا تبدیل شده و توانایی حرکت دادن زبانه در مسیر شیر برقی را خواهد داشت. زبانه به سمت بالا حرکت داده می شود و این حرکت باعث ایجاد جریان سیال خواهد شد.

    بوبین شیر برقی چیست . چه کارایی دارد؟

    بوبین شیر برقی یکی از اجزای شیر برقی است که توانایی کنترل و قطع و وصل جریان سیال را بر عهده دارد. همانطور که اشاره شد، هنگامی که سیم فلزی به حالت مارپیچ و حلقوی درآید، با برقراری جریان الکتریکی این سیم جریان در آن تقویت شده و تبدیل به یک آهنربای مغناطیسی خواهد شد و همین موضوع باعث کنترل و قطع و وصل این جریان خواهد شد.

    به بیان ساده تر بوبین وظیفه دارد تا به هنگام رسیدن جریان برق به شیر برقی، تبدیل به یک آهنربای مغناطیسی شده و تیغه ای که در مرکز آن قرار داده شده است به سمت بالا حرکت کند. این حرکت باعث کنترل جریان سیال خواهد شد. به صورت کلی بوبین شیر برقی انرژی الکترومغناطیسی را به مکانیکی تبدیل خواهد کرد.

    بوبین شیر برقی از چه اجزایی تشکیل شده است؟

    بوبین شیر برقی از چهار جزء اصلی بدنه، سیم پیچ ها و سمبه و فنر تشکیل شده است.

    بدنه

    جنس بدنه بوبین در اکثر موارد از فولاد است که گاهی آن را قاب می نامیم. در ساخت بدنه آن، ورقه های فولاد به صورت فشرده بر روی هم قرار می گیرند و  هنگام عبور جریان برق از سیم پیچ ها، این بدنه دچار یک حالت مغناطیسی خواهد شد و به شکل یک آهنربا عمل می کند و با این عمل سمبه جذب شده و شیر حرکت خواهد کرد.

    سیم پیچ

    همانطور که اشاره شد هرچه تعداد دورهای سیم پیج ها افزایش پیدا کند، قدرت و اثر شیر برقی نیز بالا می رود و در نتیجه آن جریان مغناطیسی پر قدرت تر است. با توجه به آن که مس جزو فلزات رسانا است و دارای کاربردهای بسیار زیاد در صنایع مختلف از جمله صنعت الکتریسیته است، برای  سیم پیج ها نیز از مس استفاده شده است و به عبارتی دیگر جنس آن ها از مس است.

    یکی از نکات مهم دیگر که باید به آن توجه شود، عایق سیم های مسی است که باید از سیم هایی استفاده کرد که دارای عایق مسی باشند چراکه این سیم ها ممکن است با در جریان قرار گرفتن در مسیر سیال ها، دچار خوردگی شوند و اگر این عایق وجود نداشته باشد ممکن است باعث اتصال جریان برق شده و اثرات جبران ناپذیری را ایجاد کند.

    سمبه

    سمبه که نام دیگر آن پیستون است، وظیفه کنترل و قطع و وصل شدن جریان برق را بر عهده دارد. حال سوال اینجاست که چه زمانی سمبه جریان را قطع و چه زمانی آن را وصل می کند؟

    زمانیکه خبری از جریان الکتریکی به دو سر سیم پیچ نیست، سمبه اجازه برقراری جریان سیال را نمی دهد و در نشیمنگاه خود قرار گرفته است و زمانیکه این جریان وارد سیم پیج شود، سمبه به بدنه نزدیک شده و در نهایت ولتاژ بالا رفته و شیر برقی باز می شود.

    فنر

    هنگامیکه جریان برق قطع می شود، از فنر برای بازگشت سمبه به جای خود استفاده می شود. محل قرار گیری فنر در پشت سمبه است و به هنگام از دست دادن حالت مغناطیسی بوبین شیر برقی، فنر سمبه را به محل اولیه خود هدایت کرده و باز میگرداند.

    انواع بوبین شیر برقی

    بوبین ها به صورت کلی به دو نوع سرهم و جدا تقسیم می شوند. در نوع سرهم، بوبین روی شیر قرار می گیرد و درصورت بروز اختلال، باید شیر را کاملا جدا کرده و تعمیر کنند.

    در شیرهای برقی که میزبان بوبین جدا هستند، قطعا بوبین از شیر برقی کاملا جدا بوده و پس از طراحی جداگانه بر روی یکدیگر سوار می شوند. در این صورت هنگامی که شیر یا بوبین دچار اختلال عملکرد شدند هر کدام را به صورت جداگانه جدا و سپس تعمیر می کنند.

    جمع بندی

    بوبین شیر برقی یکی از اجزای مهم شیرهای برقی به شمار می رود که توانایی تبدیل انرژی مغناطیسی به نیروی مکانیکی را دارد. این کویل ها به دو دسته سرهم و جدا تقسیم می شوند . بوبین شیر برقی مانند یک آهنربای مغناطیسی عمل کرده و باعث کنترل جریان سیال در خط لوله خواهد شد. برای مشاوره بیشتر در انتخاب بهترین بوبین شیر برقی، با مشاوران و متخصصان ما در مجموعه روتوپارس تماس بگیرید.

      دیدگاه کاربــــران

      هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

      روتوپارس