کمپرسور باد پیستونی

فیلترها

در این مقاله قصد داریم به سوال شما در خصوص کمپرسور باد پیستونی چیست پاسخ بدهیم و همچنین به معرفی کمپرسور باد پیستونی پرداخته و انواع، کاربردها و ویژگی های آن و فروش کمپرسور باد پیستونی و قیمت کمپرسور پیستونی را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.در بسیاری از مشاغل صنعتی و غیر صنعتی از دستگاه ها و تجهیزاتی استفاده می شود که توانایی بالایی در صرفه جویی در زمان و انرژی و همچنین کم کردن هزینه ها دارند. کاهش نیروی انسانی نیز یکی دیگر از اهدافی است که امروزه در مشاغل مختلف مورد توجه قرار گرفته است. یکی از تجهیزاتی که امروزه در بسیاری از کارخانه جات و صنایع مختلفی اعم از پتروشیمی، هواپیمایی، کشاورزی، خودروسازی  و… مورد استفاده قرار می گیرد، کمپرسورهای باد هستند.

فروش انواع کمپرسور باد پیستونی و پمپ باد پیستونی ایتالیایی

در مشاغل مختلف صنعتی و یا غیر صنعتی گاها نیاز به هوای متراکم با فشار بالا است که کمپرسور باد به صورت متوازن بین قسمت‌های مختلف کارخانه پخش شود و یا کاربردهای دیگر مشاغل را تأمین کند.

کمپرسورهای باد در بازار دارای برندهای مختلف با حجم مخزن های متفاوت هستند. این حجم از مخزن کاملا بستگی به نیاز مصرف کننده از هوای فشرده دارد. هرچه نیاز مشتری در تولید هوای فشرده متراکم بیشتر باشد، حجم مخزن پمپ باد باید بیشتر باشد.

و همچنین میتوانید در خصوص کسب اطلاعات بیشتر در خصوص فروش کمپرسورباد پیستونی ایتالیایی و قیمت کمپرسور باد پیستونی  با مشاوران روتو پارس تماس حاصل نمایید.

برندهای محبوب کمپرسور باد پیستونی

انواع کمپرسور باد

همانطور که اشاره شد، اگر انتخاب کمپرسور هوای فشرده متناسب با نیاز و میزان هوای فشرده تولید شده نباشد، باعث آسیب به موتور دستگاه شده و استهلاک آن در مدت زمان کمتری اتفاق خواهد افتاد. کمپرسورهای باد به دو دسته کمپرسورهای دینامیکی و جا به جایی مثبت تقسیم می شوند.

تفاوت این دو نوع کمپرسور در تولید هوای فشرده است که در نوع جا به جایی مثبت عملکرد آن به صورت متناوب اتفاق می افتد و در نوع دینامیکی نیز تولید هوای فشرده به صورت مداوم صورت می گیرد. همچنین حجم و قدرت تولید هوای فشرده این دو نوع پمپ باد با یکدیگر متفاوت بوده و در نوع جا به جایی مثبت این میزان از تولید هوای فشرده با فشار بالاتری نسبت به نوع دینامیکی انجام می شود.

بیشتر بدانید:  قیمت کمپرسور باد 250 لیتری

نوع جا به جایی مثبت خود به دو دسته کمپرسور هوای پیستونی و اسکرو تقسیم می شود.

در این مقاله اختصاصا به معرفی کمپرسور باد پیستونی می پردازیم.

خرید کمپرسور باد پیستونی

کمپرسور باد پیستونی چیست ؟‌

برای پاسخ به این سوال که کمپرسور باد پیستونی چیست  ؟ باید گفت : همانطور که از نام کمپرسور باد پیستونی پیدا است، پیستون جزء اصلی این دستگاه به شمار می رود که محل قرار گیری آن در استوانه پمپ باد بوده که محرک تولید هوای متراکم و فشرده است. کمپرسور باد پیستونی به وسیله هواساز خود اقدام به مکش هوای محیط کرده و آن را به داخل مخزن می فرستد. در پمپ بادهای پیستونی حجم بیشتری از هوا به داخل مخزن فرستاده می شود و برای مشاغلی که نیاز به حجم بالایی از هوا در محدوده وسیع تری هستند مناسب می باشد.

کمپرسورهای هوای پیستونی نیز مانند سایر پمپ بادها، دارای انواع مختلفی از نظر عملکرد هستند و ساختار آن ها نیز ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد. برای مثال برخی از آن ها به صورت روغنی و برخی دیگر اویل فری هستند. نوع اویل فری آن در صنایعی استفاده می شود که از دستگاه های حساس تری استفاده می کنند و نباید هیچ گونه نشتی روغن از پمپ های باد وجود داشته باشد.

نوع روغنی آن به گونه ای است که تمامی قطعات کمپرسور از جمله یاتاقان ها، استوانه و سایر قطعات به وسیله روغن مخصوص کمپرسور روانکاری می شوند تا درصورت حرکت قطعات و برخورد آن‌ها با یکدیگر، اصطکاک صورت نگیرد و موجب خوردگی و استهلاک هرچه زودتر قطعات نشود. همچنین این پمپ بادها نیز از لحاظ عملکرد نیز به صورت تک مرحله ای و یا دو مرحله ای وجود دارند.

کمپرسورهای باد پیستونی از لحاظ ساختار نیز به صورت یک سیلندر و یا چند سیلندر هستند که متناسب  با نیاز و استفاده مشتری باید انتخاب شوند. کمپرسور پیستونی جزو فراوان ترین انواع پمپ بادهای بازار بوده و از مدل های L  و V  تشکیل شده است. نوع V  جزو نوع دو سیلندر کمپرسور هوای پیستونی است که در بازار به وفور یافت می شود.

درباره ی piston air compressor

نحوه عملکرد کمپرسور باد پیستونی

همانطور که اشاره شد، در کمپرسور باد پیستونی، پیستون در درون سیلندر پمپ باد قرار می گیرد و با انجام حرکات رفت و برگشتی توسط آن، هوا به داخل مخزن راه پیدا می کند. همچنین مکش هوا به وسیله باز و بسته شدن دریچه های هوا اتفاق می افتد. کشش سیلندر به وسیله شیر و دیسک سوپاپ انجام می شود. جنس دیسک می تواند از استیل ضد زنگ و یا استنلس باشد. پس از انجام عملیات فشرده سازی هوا درون کمپرسور باد پیستونی، این هوا با فشار مشخص به بیرون منتقل خواهد شد. که با توجه به پایین بودن قیمت کمپرسور پیستونی میتوان به راحتی آن را خریداری نمود.

بیشتر بدانید: نکات مهم برای نگهداری و راه اندازی کمپرسور باد ۱۰۰۰ لیتری

اگر بخواهیم نحوه کار کمپرسور هوای پیستونی را به صورت جزئی تر مورد بررسی قرار دهیم آن را به سه مرحله تقسیم بندی می کنیم:

مرحله اول عملیات مکش هوا است که به وسیله میل لنگ شروع می شود. پیستون هایی که درون سیلندر کمپرسور باد قرار گرفته اند، به پایین می روند و پایین کشیده شدن آنها، باعث باز شدن شیر ورودی پمپ باد خواهد شد. زمانی که پیستون درون سیلندر به پایین می رود، یک خلاء اتفاق می افتد که این خلاء باعث ورود هوا از قسمت شیر ورودی دستگاه می شود.

قیمت کمپرسور باد پیستونی

در مرحله دوم دما و فشار افزایش پیدا می کند. افزایش دما و فشار هوای درون دستگاه زمانی اتفاق می افتد که پیستون کمپرسور باد به اندازه کافی در پایین ترین میزان خود قرار گرفته باشد. در این هنگام تمامی شیرهایی که در قسمت ورودی و خروجی سیلندر قرار گرفته اند مسدود شده و این افزایش دما و فشار اتفاق می افتد.

در مرحله سوم نیز زمانی است که هوا به میزان مشخص دما و فشار رسیده باشد. پس پیستون حرکت خود را شروع کرده و شیر خروجی نیز باز می شود. سپس هنگام هوای متراکم و فشرده تا زمانی که پیستون به حالت اولیه خود بازگردد، تخلیه می شود.

نمایی از کمپرسور باد پیستونی

انواع کمپرسور باد پیستونی

عملکرد

معمولا متخصصان کمپرسور باد پیستونی را از لحاظ مختلفی تقسیم بندی کرده اند. برای مثال این تقسیم بندی می تواند بر اساس نوع عملکرد دستگاه باشد که به دو دسته تک مرحله ای و دو مرحله ای تقسیم می شود.

در نوع تک مرحله ای این پمپ باد، اگر طراحی و ساختار دستگاه به گونه ای باشد که عملیات متراکم کردن و فشرده سازی کمپرسور هوا تنها در یک سمت پیستون اتفاق بیفتد، به آن کمپرسور هوای پیستونی تک مرحله ای گفته می شود. اما اگر عملیات فشرده سازی و متراکم کردن هوا به وسیله دو طرف پیستون انجام شود، به آن کمپرسور پیستونی دو مرحله ای گفته می شود.

همانطور که اشاره شد، کمپرسور باد پیستونی جزو قدیمی ترین و فراوان ترین و پرکاربردترین کمپرسورهای باد بازار است که معمولا در مشاغل و صنایع کوچک و متوسط مورد استفاده قرار می گیرد. میزان فشار تولید شده توسط این کمپرسور باد، معمولا بین 8 الی 12 بار است.

نکته دیگر درباره حجم مخزن و ظرفیت آن است که تا چه میزان از هوا را می توانند درون خود جای دهند. دسته بندی کمپرسورها از لحاظ حجم مخزن نیز به سه دسته کوچک، متوسط و بزرگ انجام می شود.

این پمپ بادها از بدون مخزن شروع شده و تا 1500 لیتر به بالا را نیز شامل می شوند. معمولا ضخامت مخزن آن ها بین 3 تا 4 میل است.

اجزای اصلی تشکیل دهنده کمپرسور باد پیستونی

ظرفیت

این دسته بندی بر اساس توان الکتروموتور نیز توسط متخصصان صورت گرفته است :

در نوع پمپ بادهای کوچک توان الکتروموتور دستگاه 3.5 تا 23 کیلو وات را در بر می گیرد و در نوع متوسط نیز ظرفیت آن از 23 تا 105 کیلو وات می باشد. پمپ بادهای بزرگ نیز ظرفیتی بیشتر از 105 کیلو وات را دارا هستند.

ساختار

دسته بندی دیگر کمپرسور باد پیستونی می تواند بر اساس ساختار آن باشد که به سه دسته پمپ بادهای نیمه باز، رفت و برگشتی باز و پمپ بادهای بسته تقسیم می شوند. که جهت  اطلاع از قیمت کمپرسور باد پیستونی این محصولات میتوانید از مشاورین روتوپارس کمک بگیرید.

کمپرسورهای هوای نیمه باز بسیار به پمپ بادهای باز شباهت داشته و اگر قطعات آن دچار مشکل شود، به راحتی قابل تعمیر می باشند.

در زمان خرید کمپرسور باد یا پمپ باد چه نکاتی را باید بدانیم

در نوع رفت و برگشتی باز نیز در صورت آسیب رسیدن به اجزایی مانند مخزن کمپرسور و یا موتور آن، می توان آن ها را جدا کرده و تعمیر کرد. ضمن آن که در این نوع از کمپرسور باد، قطعات جدا از هم ساخته می شوند. اما در کمپرسور هوای بسته امکان جدا سازی قطعاتی مانند موتور و مخزن وجود نداشته و امکان تعمیر در آن ها وجود ندارد. محل قرار گیری موتور و مخزن نیز در کنار یکدیگر است. که با توجه به تناسب قیمت کمپرسور پیستونی میتوان آن را به سهولت تهیه نمود.

مراحل تولید هوای فشرده

دسته بندی دیگر پمپ باد پیستونی نیز بر اساس تعداد مراحل تولید هوای فشرده صورت می گیرد. اگر نیاز به فشار پایین تر و ظرفیت کمتری از هوا باشد، کمپرسور باد پیستونی تک مرحله ای مناسب است اما اگر نیاز به حجم بیشتری از هوای فشرده با فشار بالاتر باشد، باید از کمپرسور پیستونی با تعداد سیلندرهای بیشتر استفاده شود که در طی دو الی سه مرحله عملیات فشرده سازی انجام می شود. در نتیجه از لحاظ مراحل تولید هوای فشرده نیز می توان این دستگاه را به سه دسته تک مرحله ای، دو مرحله ای و دوبل تقسیم کرد.

انواع کمپرسور باد پیستونی-نمای کمپرسوراجزای اصلی تشکیل دهنده کمپرسور باد پیستونی

هواساز

هواساز وسیله تولید هوا بر عهده دارد. هوا سازها با توجه به نوع و ظرفیت کمپرسور باد اقدام به مکش حجم مناسبی از هوای محیط  می کنند. یکی از مهمترین نکاتی که باید در انتخاب هواساز در نظر گرفت میزان سر و صدای تولیدی آن است. اگر کیفیت هواساز خوب باشد، سر و صدای کمتری تولید می کند و در صورت برخوردار نبودن از کیفیت مناسب، باعث تولید سر و صدای زیاد از دستگاه می شود.

الکتروموتور

الکتروموتور کمپرسور باد پیستونی، وظیفه تأمین انرژی مورد نیاز سیستم را بر عهده داشته و به عبارت دیگر محرک شروع فعالیت پمپ باد است. در واقع بدون وجود الکتروموتور، کار دستگاه لنگ خواهد بود و نمی تواند عملکرد مناسبی داشته باشد. الکتروموتور وظیفه دارد تا میزان قدرت مورد نیاز پمپ باد را تأمین کرده و این کار را به وسیله درگیری با کوپل انجام می دهد.

در نهایت به کار افتادن الکتروموتور، عملیات رفت و برگشتی پیستون و در نهایت متراکم کردن و فشرده سازی هوا انجام می شود. همچنین نوع و کیفیت بلبرینگ قرار گرفته در الکتروموتور نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. برای کمپرسورهای هوای پیستونی بالای 350 لیتر نیز علاوه بر استفاده از الکتروموتور سه فاز باید از تابلو برق نیز استفاده شود. استفاده از تابلو برق که به کنترل فاز مجهز باشد، از آسیب رساندن به دستگاه به وسیله ولتاژهای ناگهانی برق جلوگیری خواهد کرد.

کارکرد کمپرسور باد پیستونی-قیمت کمپرسور باد پیستونی

مخزن

همانطور که از نام مخزن پیداست، این وسیله وظیفه جا دهی هوای مکیده شده را بر عهده داشته و دارای حجم و اندازه های متفاوت متناسب با ظرفیت کمپرسور می باشد. معمولا جنس ورقه مخزن باید به گونه ای باشد که از آسیب رسیدن به دستگاه، زنگ زدگی و خورندگی جلوگیری کرده و ضخامت آن نیز باید مناسب باشد. مخزن انبار هوای متراکم پمپ باد است و کمپرسور باد روی آن نصب است.

مخزن کمپرسور باد پیستونی دارای یک شیر اطمینان بوده که برای مراقبت از دستگاه به کار گرفته شده است. همچنین مخزن از یک لوله ورودی و یک لوله خروجی تشکیل شده است و در قسمت پایینی آن نیز یک مجرای تخلیه آب قرار گرفته است. دما و فشار هوا درون مخزن افزایش می یابد و این وسیله دارای عقربه هایی است که این میزان از دما و فشار را نشان می دهند. همچنین مخزن کمپرسور باد پیستونی دارای حسگرهایی است که به هنگام رسیدن هوا به فشار مورد نظر، از ادامه جریان الکتروموتور خودداری کرده و جریان برق آن را قطع می کند تا از تولید بیشتر هوای متراکم و فشرده جلوگیری شود.

چرا فروش کمپرسور باد پیستونی یا خرید کمپرسور باد پیستونی ؟

کمپرسورهای باد پیستونی جزو قدیمی ترین و فراوان ترین کمپرسورهای هوا هستند که در این مقاله به انواع آن اشاره شد. از مزایای استفاده از این دستگاه می توان به طول عمر بالا، کاربردهای فراوان در مشاغل مختلف صنعتی و حتی غیر صنعتی، مصرف پایین انرژي و هزینه، متنوع بودن در ظرفیت و قیمت های مناسب آن اشاره کرد.

اما در کنار این مزیت ها به دلیل قدیمی بودن نیز دارای معایبی مانند سر و صدا و حجم زیاد، امکان روغن ریزی و گاها راندمان پایین هستند. اما با توجه به مزیت های زیاد این پمپ باد، معایب آن نیز قابل اغماض است. از کمپرسور باد پیستونی می توان در پالایشگاه ها، غواصی، اتومبیل سازی و… اشاره کرد. در ساختمان این پمپ بادها از ابزارهای پنوماتیک استفاده می شود که به سبک تر شدن دستگاه کمک شایانی کرده اند.

جمع بندی کمپرسور باد پیستونی

کمپرسورهای باد پیستونی از جمله پمپ بادهایی هستند که از قطعات متحرک کمتری نسبت به سایر کمپرسورهای هوا تشکیل شده اند. اما با این حال باید عملیات سرویس آن به صورت ماهانه صورت بگیرد. در سرویس این دستگاه باید به عوامل مهمی مانند میزان نشتی روغن و نشتی هوا پرداخته. و سایر اجزای دستگاه به لحاظ کارکرد مورد بررسی و نظافت قرار گیرند. بررسی فیلترهای هوا و سوپاپ اطمینان و آچار کشی پیچ ها از مهمترین عواملی است. که باید هنگام تعمیر و نگهداری کمپرسور باد پیستونی مورد توجه قرار گیرد.

برای مشاوره در انتخاب بهترین کمپرسور باد پیستونی و قیمت کمپرسور باد پیستونی  می توانید با مشاوران و متخصصان مجموعه روتوپارس در تماس باشید.

قیمت کمپرسور پیستونی

قیمت کمپرسور باد پیستونی در یک مقدار هوادهی مشخص نسبت به جنس هواساز، جنس الکتروموتور، جنس تجهیزات استفاده شده در آن و ضخامت و جنس مخزن متغیر می باشد. در نتیجه به میزان افزایش کیفیت قطعات استفاده شده در کمپرسور، قیمت کمپرسور هوا پیستونی افزایش می یابد.

برای اطلاع از قیمت کمپرسور باد پیستونی  و خرید کمپرسور باد پیستونی میتوانید با مشاوران مجموعه  روتو پارس تماس حاصل نمایید.

مهمترین عوامل تعیین کننده قیمت کمپرسور باد پیستونی

سوالات متداول

کمپرسور باد پیستونی چیست؟
در کمپرسور باد پیستونی یک از مهم تریم اجزا پیستون بوده که در استوانه پمپ باد می باشد که هوا را فشرده کرده و به وسیله هواساز هوای محیط را مکش کرده و دارای انواع مختلفی از نظر ساختار و عملکرد و ظزفیت نیز میباشند که برخی روغنی و برخی دیگر به صورت اویل فری هستند .که از طریق حرکت های رفت  و برگشتی و کاهش حجم هوا را فشرده می کند.

نحوه عملکرد کمپرسور باد پیستونی چگونه است ؟
در کمپرسور باد پیستونی، پیستون در درون سیلندر پمپ باد قرار می گیرد و کشش سیلندر به وسیله شیر و دیسک سوپاپ انجام می شود. همچنین مکش هوا به وسیله باز و بسته شدن دریچه های هوا اتفاق می افتد و پس از فشرده سازی هوا در کمپرسور پیستونی هوا با فشار به بیرون منتقل می شود .

وظایف اجزای اصلی تشکیل دهنده کمپرسور باد پیستونی چیست ؟
هواساز وظیفه تولید هوا بر عهده دارد، الکتروموتور وظیفه تأمین انرژی مورد نیاز سیستم را بر عهده دارد و مخزن وظیفه جا دهی هوای مکیده شده را بر عهده دارد .

انواع کمپرسور باد پیستونی کدام است؟
بر اساس نوع عملکرد کمپرسور های پیستونی را به دو دسته ی  تک مرحله ای و دو مرحله ای تقسیم می کنند. عمل متراکم کردن هوا را فقط در یک سمت به انجام می رساند که به آن کمپرسور پیستونی تک مرحله ای گفته می شود و اگر طراحی کمپرسور به صورتی باشد که عمل متراکم سازی هوا در هر دو طرف پیستون انجام شود را کمپرسور پیستونی دو مرحله ای می گویند.

در زمان خرید کمپرسور باد یا پمپ باد چه نکاتی را باید بدانیم؟
اولین چیزی که در انتخاب و خرید یک کمپرسور مهم می باشد این است که کمپرسور بتواند فشار و دبی هوای سیستم را تامین کرده و با شرایط محیطی سازگار باشد تا بتوان ان را نصب کرد که در بسیاری از افراد که میخواهند کمپرسور تهیه کنند نمیدانند که چه کمپرسوری برایشان بهتر است و در آخر کمپرسور بادی را تهیه می کنند که سایزش بزرگتر از حد یا کوچک تر از نیازشان است .

مهمترین عوامل تعیین کننده قیمت کمپرسور باد پیستونی چیست؟

  1. مخزن ذخیره هوا
  2. دینام یا الکتروموتور
  3. واحد هواساز کمپرسور
  4. اصول مونتاژ کمپرسور
  5. خدمات پس از فروش و گارانتی
روتوپارس