آکومولاتور

شروع قیمت از : 100,000 تومان
ارسال سراسریارسال کالا به سراسر کشور مشاوره رایگانمشاوره رایگان خرید و نصب تضمین اصالتتضمین اصالت محصولات خدمات پس از فروشخدمات پس از فروش کالا ضمانت بازگشت وجه14 روز ضمانت بازگشت کالا

    وظیفه آکومولاتور در سیستم برودتی و سردخانه چیست ؟

    در این مقاله قصد داریم درباره accumulator و راهنمای خرید آکومولاتور صحبت کنیم.  اما بد نیست که قبل از آن مقدمه ای درباره این موضوع گفته شود.

    دستگاه آکومولاتور چیست؟

    در کنار اجزای اصلی کمپرسورهای پیستونی و روتاری یک بخش جداگانه نیز وجود دارد. این بخش همان آکومولاتور Accumulator است که قبل از بخش شیر ساکشن نصب شده است و شبیه به یک فیلترعمل می کند.

    دما و فشار در کمپرسورها همیشه زیاد هستند و عدد بالایی را از خود نشان می دهند. با این حال اگر قطراتی از سیال مایع در داخل محفظۀ کمپرسور باقی مانده باشد ، بخاطر این میزان دما و فشار انرژی جنبشی بالایی پیدا خواهند کرد و می‌توانند به قطعات اصلی کمپرسور آسیب جدی وارد کند و به همین خاطر است که باید از ورود مایعات به داخل کمپرسور جلوگیری کنید. این کار با استفاده از دستگاه های مایع شکن انجام می شود.

    انواع آکومولاتور در کمپرسورها

    آکومولاتورها به سه دسته زیر تقسیم می شوند:

    1. اکومولاتور پیستونی
    2. اکومولاتور دیافراگمی
    3. مایع‌شکن کیسه‌ای

    آکومولاتور سردخانه چیست؟

    در سیستم های تهویه مطبوع و سردخانه که در دمای پایین کار می کنند، به دلیل حجم بالای کمپرسور و همینطور وجود مقدار زیادی مبرد در سیستم، خصوصا در زمان برفک زدایی، کمپرسور با مقدار زیادی سیال به شکل مایع مواجه است. بنابراین می توان گفت که در این هنگام آکومولاتور جزء قطعات مهم در سیستم تبرید به حساب می آید.

    هر سیستم مبتنی بر تبرید از چهار قسمت اصلی تشکیل می شود. در ابتدا سیال در کمپرسور فشرده می شود و دمای آن بالا می رود. سپس وارد کندانسور می شود و گرمای گرفته شده در قسمت اپراتور را به محیط می دهد. در نهایت  پس از عبور از شیر انبساط و کاهش فشار و دمای آن،  وارد قسمت اپراتور شده و گرمای محیط را کاهش می دهد.


    نگاهی بر فرایند آکومولاتور سردخانه

    آکومولاتور سردخانه برای جلوگیری از ورود سیال به داخل کمپرسور استفاده می شود. به علت تراکم ناپذیری مایعات، وجود مایع در داخل کمپرسور آسیب جدی به کمپرسور خواهد زد. در اینجاست که به نقش مهم آکومولاتور سردخانه پی می بریم.



    دسته بندی آکومولاتور سردخانه از نظر ظاهر

    آکومولاتور سردخانه در دو نوع عمودی و افقی ساخته می شوند. لازم است زمان تهیه آکومولاتور، آن را بر حسب نیاز خود در سردخانه تهیه نمایید.

    نکات مهم برای خرید اکومولاتور

    باید توجه داشته باشید که برای خرید اکومولاتور نکات متعددی وجود دارد که در ادامه مطلب به بررسی این نکات به طور کامل پرداخته ایم.

    • اکومولاتور باید گنجایش کافی برای نگهداری سیالات داشته باشد. معمولا 50 درصد مبرد موجود در سیستم به عنوان ظرفیت اکومولاتور در نظر گرفته می شود.
    • اکومولاتور نباید باعث افت فشار در سیستم شود.
    • اکومولاتور باید توانایی بازگشت مبرد را بر حسب اعداد  استاندارد و البته میزان مورد نیاز را داشته باشد.
    • توجه داشته باشید که برای جلوگیری از چگالش آب روی سطح اکومولاتور باید آن را عایق نمود.
    • اکومولاتور باید در نزدیکترین نقطه نسبت به کمپرسور قرار گیرد. لذا هنگام نصب و یا جانمایی در سردخانه و یا محل مورد نظر، به فاصله بین اکومولاتور و کمپرسور نگاه ویژه ای داشته باشید.

    حتما بخوانید: سردخانه زیر صفر درجه


    اکومولاتور چگونه کار می کند؟

    در اکومولاتور چهار ورودی و خروجی تعبیه شده است که یک ورودی و یک خروجی برای ورود و خروج مبرد و دو پورت دیگر که یک خروجی از بعد از کندانسور گرفته می شود که حاوی مبرد داغ می باشد در قسمت پایین داخل مخزن چرخیده می شود و از خروجی به سمت قبل از شیر انبساط می رود .

    دلایل یخ زدن اکومولاتور چه می باشد؟

    اکومولاتور یا همان مایع شکن، یکی از اجزای فرعی اما مهم کمپرسورها می باشد. محل نصب آکومولاتور درمسیر کمپرسور و قبل از رسیدن به مرحله ی ساکشن می باشد، همانطور که میدانید کاربرد این قطعه، جلوگیری کردن از ورود مایعات به داخل کمپرسورها می باشد. چون اگر سیال مایع بتواند وارد کمپرسور بشود، ممکن است خسارت های فراوانی را برای آن به وجود بیاورد.

    در سیکل تبرید تراکمی، عمل تبخیر در اواپراتور چیلر انجام می شود. اگر عمل تبخیر در محفظه ی اواپراتور به درستی انجام نشود و در ابتدای ورودی کمپرسور بجای بخار مبرد، مایع مبرد هم حضور داشته باشد، آسیب شدیدی به کمپرسور وارد می شود و اگر این اتفاق در حالت شدیدی باشد باعث یخ زدن کمپرسور می شود.

    برگشت مایع سیال در کمپرسورهای سرد خانه و چیلر در زمان های یخ زدگی کمپرسور و آسیب های شدید آن بسیار اتفاق می افتد.

    زمانی که مایع مبرد به کمپرسور برمی گردد، باعث ترکیب روغن و مبرد می شود و این اتفاق هم غلظت روغن و هم خاصیت روغن کاری آن را به شدت پایین می آورد و سطوح روغن کاری کاهش پیدا می کند.

    در ادامه علت های این اتفاق را نام می بریم :

    • هیتر کارتر کمپرسور می سوزد.
    • مبرد بیش از اندازه شارژ می شود.
    • گردش هوا انجام نمی شود و فن اواپراتور سرد خانه های دچار عمل سوختن می شود.
    • اکسپنشن ولو تنظیم نشده و ممکن است خراب باشد.
    • کندانسور دچار کاهش فشار و سرد شدن می شود.
    • آب جریان کافی در اواپراتور چیلرهای آبی ندارد.

    اگر کف کردن روغن چیلر تراکمی و یخ زدن کمپرسور سردخانه و چیلر را مشاهده کردید سریعا به دنبال رفع مشکل آن بگردید.

    سوختن هیتر کارتر در کمپرسور

    زمانی که روغن با مبرد ترکیب می شود، میزان گرانروی روغن کم می شود که این اتفاق باعث کاهش سطوح روغن کاری تجهیزاتی مثل میل لنگ، بوش یاتاقان ها و … می شود.

    این اتفاق هنگام خاموش بودن کمپرسور و سوختن هیتر کارتر اتفاق میافتند. مبرد به سمت کمپرسور حرکت می کند و در کارتر، با روغن ترکیب می شود همین موضوع باعث می شود که و در هنگام استارت، کمپرسور دچار آسیب بشود.

    مبرد بیش از اندازه شارژ می شود

    شارژ بیش از حد مبرد، معمولا در سیستم هایی که از لوله مویین به جای شیر انبساط استفاده می کنند مخصوصا کولر گازی ها و یخچال ها بسیار اتفاق می افتد. برای حل این مشکل ، باید به وسیله سنجش وزن مبرد، میزان شارژ گاز اصلاح بشود.

    عدم گردش هوا و یا سوختن فن اواپراتور سردخانه

    اگر گردش جریان هوا به صورت اصولی و صحیح انجام نشود می تواند باعث تبخیر نشدن مبرد و در نتیجه یخ زدن کمپرسور سردخانه بشود. این مسئله معمولا بخاطر دلایلی مثل عدم کارکرد صحیح هیتر برقی و سوختن فن های اواپراتور و عدم تخلیه درست آب دیفراست و کثیف بودن کویل حرارتی سردخانه اتفاق می افتد. اگر کمپرسور سردخانه دچار یخ زدگی شد، باید مواردی که نام بردیم را بررسی کنید تا بتوانید مشکل را حل کنید.

    درست کار نکردن فن بلوور

    از مهم ترین و کاربردی ترین قطعات دستگاه ، فن بلوور می باشد که هوای گرم را داخل پنل می کشد و بعد از تماس با کویل های اواپراتور سرد، هوای گرم را به هوای سرد تبدیل می کند. با این اوصاف اگر فن بلوور دچار مشکل بشود و نتواند هوا را از اواپراتور به محیط بیرون منتقل کند، دمای دستگاه پایین می آید و یخ می زند. علاوه بر آن دلایلی مثل خراب شدن دستگاه ، ورود گرد و غبار به فیلتر و یا سوختن موتور فنمی باعث عدم تخلیه هوا و در نهایت یخ زدن لوله برگشت خواهند شد.

    خرابی و عدم تنظیم شیر انبساط

    اگر  کمپرسور مشکل برگشت مایع داشته باشد، بعد از بررسی جریان آب اواپراتور، باید محل بالب اکسپنشن ولو را بررسی کنید در صورتی که بالب از نشیمن گاه جدا شده باشد و یا عایق دور بالب از بین رفته باشد، کمپرسور دپار یخ زدگی می شود.

    کلام آخر

    ما در این مقاله سعی کردیم اطلاعاتی جامع و کلی درباره آکومولاتور در اختیار شما قرار دهیم. دقت داشته باشید که ۀکومولاتور را بر حسب نوع کارکرد سردخانه خود تهیه نمایید. اگر در این زمینه تخصص ندارید، حتما قبل از خرید با کارشناسان ذی ربط مجموعه روتوپارس مشورت نمایید.

    امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده و به سوالات شما پاسخ داده شده باشد.

    سوالات متداول خرید اکومولاتور

    1. آکومولاتور چیست؟
      اکومولاتور یا همان مایع شکن، یکی از اجزای مهم کمپرسورها می باشد که درمسیر کمپرسور و قبل از رسیدن به مرحله ی ساکشن نصب می شود و از ورود مایعات به داخل کمپرسورها جلوگیری می کند. تا آسیبی به دستگاه وارد نشود.
    2. چند نوع آکومولاتور در بازار موجود است؟
      آکومولاتورهای موجود در بازار به سه دسته ی اکومولاتور پیستونی، اکومولاتور دیافراگمی و مایع‌شکن کیسه‌ای تقسیم می شوند.
    3. چه عواملی باعث یخ زدگی آکومولاتور می شوند؟
      از مهم ترین علت های یخ زدگی آکومولاتور کمپرسور، می توان به عواملی همچون سوختن هیتر کارتر کمپرسور، شارژ بیش از اندازه مبرد، کاهش فشار و سرد شدن کندانسور، نداشتن جریان کافی در اواپراتور چیلرهای آبی، نداشتن گردش هوا و … می‌باشد.

      دیدگاه کاربــــران

      هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

      روتوپارس