کمپرسورها از پرکاربردترین تجهیزات در صنایع به شمار می روند که قادر اند هوا و بخار را به شکل متراکم برای مصرف به بیرون هدایت کنند و استفاده گسترده از انواع آن ها در شرکت های صنعتی و انواع سردخانه ها موجب محبوبیت کمپرسور های برودتی اسکرو و اسکرال شده است.

در این مقاله میخواهیم به تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو که در نوع ساخت و مقاومت آنها می باشد بپردازیم تا بتوانید با آشنایی با آن انتخاب ایده آلی داشته باشید.

تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو چیست؟

از بهترین برندهای محبوب در بازار فروش انواع کمپرسورها می توان به نمونه اسکرال و اسکرو اشاره کرد. این دو نمونه در بخش های صنعتی و غیر صنعتی جهت فشرده سازی گاز مبرد مورد استفاده قرار می گیرند.

جز اصلی قطعات کولرهای گازی کمپرسورهای اسکرال می باشند. کارکرد این قطعات تمام عملکرد کولر ها را تحت شعاع قرار می دهد و فرآیند خنک سازی را به انجام می رساند. این قطعه با محبوس کردن گاز برودتی و چرخش آن موجب تراکم گاز می شود.

به طور کلی تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو در نوع ساخت و ظرفیت تولیدی است. نمونه های اسکرال یا حلزونی از ظرفیت پایین تری برخوردارند. در خصوص تعمیر و شرایط نگهداری این دو نمونه، باید گفت این دو کمپرسور تقریبا غیر قابل تعمیر هستند و در صورت خرابی می بایست به فکر تعویض آنها باشید.مقایسه کمپرسور مدل scroll و screw

معرفی کمپرسور اسکرال یا حلزونی

کمپرسورهای اسکرال نوعی از کمپرسور های برودتی می باشند که در ظرفیت بالا مورد استفاده قرار می گیرند. ساختار آنها از دو صفحه مارپیچ تشکیل شده که یکی متحرک و دیگری ثابت است. با ورود گاز به داخل محفظه صفحه مارپیچ شروع به چرخش سیصد و شصت درجه می کند.

قیمت کمپرسور اسکرال به نسبت سایر نمونه ها بالاتر است. اما بیشترین بازده را در میان انواع نمونه های اسپلیت دارد. ساخت آن به گونه ای انجام شده است که محفظه کامل آب بندی شده و فشرده سازی گاز در آن بدون هیچگونه نشتی انجام می شود. کمپرسور اسکرال در دو نوع بدون روغن و روغنی تقسیم بندی می شود.

مزایا و معایب کمپرسور اسکرال

تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو در اصل مربوط به ظرفیت و مقاومت آنها است. البته هر کدام مزایای و معایب مخصوص به خودشان را نیز دارند که در ادامه به مزایای کمپرسور اسکرال می پردازیم.

  1. کاهش مصرف انرژی و هزینه: فرآیند فشرده سازی گاز مبرد به این صورت که حداقل قطعات به تحرک در آیند و در نتیجه انرژی کمتر و هزینه کمتری صرف انرژی شود.
  2. عدم ایجاد آلودگی صوتی: گاز ورودی به شکل کاملا فشرده خارج می شود که این موجب می شود تا صدایی از کمپرسور خارج نشود. کولرهای گازی که مجهز به این کمپرسور ها هستند آلودگی صوتی و لرزش ندارند.
  3. عایق بندی و مقاوم سازی در برابر ورود مایع به مخزن: از مشکلات رایج در بین انواع کمپرسورهای کولر گازی ورود مایعات به داخل محفظه است. اما در مدل اسکرال این مشکل حل شده و نیازی برای نگرانی برای نفوذ آب به داخل آن نیست.

در خصوص معایب این مدل کمپرسور ها باید به قیمت بالا خرید قطعات کمپرسور اسکرال و کاهش یافتن راندمان کاری آن در شرایط فشار اشاره کرد. زمانی که کمپرسور اسکرال در شرایط فشار بالا قرار می گیرد؛ شاهد آن هستیم که عملکرد آن به نسبت سایر نمونه ها به شدت کاهش پیدا می کند. بهترین بهره برداری را می توان در شرایطی دید که نیازی به ولو تخلیه دینامیک نباشد و یک محدوده هدف وجود داشته باشد.

مقایسه کمپرسور اسکرال

معرفی انواع کمپرسورهای اسکرال

ساختار کمپرسور اسکرال از مجموعه میل لنگ، پمپ روغن، روتور، لوله مکش، یاتاقان و استاتور شکل گرفته است. که به حسب سرعت دوران به دو نوع متحرک و ثابت طبقه بندی می شوند. در حالت سرعت متحرک سرعت دوران قابل کنترل بوده و میزان مبرد متراکم شده نیز قابل تنظیم است.

اما در حالت سرعت ثابت امکان مدیریت و تنظیم آن عملا وجود ندارد. تنها کاری که می توان برای کنترل آن انجام داد، خاموش یا روشن کردن دستگاه می شود.

برند های رایج کمپرسور اسکرال

برند های مختلفی در جهان، کمپرسور اسکرال را در سایز ها و مدل های مختلف تولید و به بازار عرضه می کنند که ما در اینجا به تعدادی از این برند ها اشاره میکنیم ( همچنین در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت مدل های آن ها روی هر برند کلیک کنید تا به صفحه مروبطه وارد شوید)

کمپرسور اسکرال کوپلند Copeland
کمپرسور اسکرال دایکین   Daikin
کمپرسور اسکرال دانفوس Danfoss
کمپرسور اسکرال پاناسونیک Panasonic
کمپرسور اسکرال بیتزر Bitzer
کمپرسور اسکرال سانیو Sanyo

کاربرد و ساختار کمپرسور اسکرو

بشر هر روز در تلاش است تا با پیشرفت در عرصه تکنولوژی وسایلی را ابداع کند که شرایط زندگی او را بهبود ببخشید. که از جمله آنها می توان به کمپرسور اسکرو و اسکرال اشاره کرد. تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو در ساختار آنها خلاصه می شود. واژه اسکرو معنای مارپیچ می دهد. به عبارتی دیگر کمپرسور اسکرو نوعی کمپرسور تبریدی است که با قطعات مارپیچ خود،فشرده سازی گازمبرد را را انجام می دهد.

اجزای تشکیل دهنده کمپرسور تبرید اسکرو شامل دو عدد اسکرو، سیستم انتقال روغن، کنترل ظرفیت، کارتل روغن، جعبه تقسیم، سیستم انتقال قدرت، یاتاقان، پوسته و سایر قطعات است که عموما در چیلر ها و تجهیزات سرمایشی که نیاز به توان برودتی بالایی دارند مورد استفاده قرار می گیرد.

بررسی کمپرسور از برند screw

معایب و مزایای خرید کمپرسور اسکرو

از جمله مزایای انواع کمپرسور تبرید اسکرو میزان لرزش و صدای کم آنها می باشد که این امر در مقایسه کمپرسور اسکرال و اسکرو از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که کاربرد هواسازی در آنها بسیار کم است. از طرفی دیگر کمپرسور های اسکرو به گونه ای طراحی شده اند که می توان از آنها به صورت متداوم استفاده کرد و این به علت وجود فن و رادیاتور خنک کننده روغن هوا است که در آن تعبیه شده است.

یکی از تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو در ابعاد آنها می باشد. مدل اسکرال فضای کمی را اشغال می کند. اجزای آن استاتیک هستند و استهلاک میان آنها کم است. و تفاوت اصلی آن در قیمت خرید و نگهداری آن است. کمپرسور اسکرال به علت اینکه جزو کمپرسور های هرمتیک هست قابلیت بازشدن و تعمیر و نگهداری را ندارد در صورتی که در کمپرسور های اسکرو در صورت نیاز به تعمیر و یا سرویس این امکان وجود دارد. ذکر این نکته مهم است که با توجه به مزایا و معایبی که هر کدام از کمپرسور ها دارا هستند استفاده از هرمدل در کاربرد های خاصی توجیه پذیر است و نمی توان به طور قطع  بین یکی از این دو مدل تمایز قائل شد

برند های رایج کمپرسور اسکرو تبریدی

به علت استفاده از کمپرسور اسکرو در کاربرد های مختلف این مدل یکی از پرکاربردترین مدل های کمپرسور برودتی است و کمپانی های معتبری در جهان این مدل را تولید میکنند که ما در اینجا برخی از برند های رایج در بازار ایران را نام برده ایم ( همچنین در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت مدل های آن ها روی هر برند کلیک کنید تا به صفحه مروبطه وارد شوید)
کمپرسور اسکرو بیتزر Bitzer
کمپرسور تبرید اسکرو Srmtec
کمپرسور اسکرو فراسکلد Froscold
کمپرسور اسکرو رفکامپ Refcomp

 


خرید کمپرسور های تبرید 


مقایسه کمپرسور مدل اسکرال و اسکرو

تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو

اساسی ترین تفاوت کمپرسور اسکرال و تبرید اسکرو در ساختار آنها است، به طور کلی در نمونه اسکرال از دو صفحه مارپیچی ثابت و متحرک ساخته شده اند و نمونه اسکرو از دو مارپیچ متحرک ساخته شده است. از نظر توان کمپرسورهای اسکرو در درجه بندی بالاتر نسبت به اسکرال قرار می گیرند.

مدل اسکرول بیشتر مطابق با اصول تکنولوژی ساخته است و به دلیل داشتن دو صفحه امکان متراکم سازی هوا به صورت متداوم را دارا می باشد. این ویژگی باعث شده تا امروز فروش نمونه های اسکرال بالاتر از اسکرو باشد و در اغلب صنایع در ساخت دستگاه های برودتی و تهویه هوا از آن استفاده شود.

تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو در ظرفیت آن ها نیز می باشد. مدل اسکرال یا حلزونی از ظرفیت پایین تری برخوردار است و از آن در ساخت سیستم سردخانه یا یختچال و اسپلیت استفاده می شود. ساختار اسکرال پیچیده تر است که از دو صفحه مارپیچ به هم متصل ساخته شده اند. اما میزان بازدهی نمونه اسکرو بیشتر از دیگری است.

نجوه آب بندی این دو مدل نیز متفاوت است. مدل اسکرو روغن کاربندی را انجام می دهد. اما در مدل اسکرال به دلیل سرعت پایین تر، تماس مستقیم عامل آب بندی را داریم. استفاده از قطعات متحرک در مدل اسکرو موجب شده تا اصطکاک و طول عمر مفید دستگاه بالاتر برود.

تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو چیست؟

سخن پایانی

دانستن تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو به کمک می کند تا برای خرید نمونه مناسب با صنایع خود اقدام کنید. شما میتوانید با بازدید از سایت روتوپارس از انواع مدل های اسکرو و اسکرال را ببینید.

سوالات متداول درباره تفاوت کمپرسور اسکرال و اسکرو

از کمپرسور مدل اسکرال در ساخت چه سیستمی استفاده می شود؟

کمپرسور اسکرال در سیستم های سردخانه، یخچال، کولر گازی و اسپلیت مورد استفاده قرار می گیرد.

چرا می توان از مدل اسکرال به شکل مداوم استفاده کرد؟

زیرا در این مدل دو مارپیچ ثابت و متحرک وجود دارد که امکان ایجاد جریان گاز به صورت منقطع و پیوسته سازی عملیات را می دهد.

دلایل استقبال از مدل اسکرال کمپرسور چیست؟

طول عمر بالا، کیفیت بالای قطعات، قابلیت مکش 100 درصد و… باعث شده تا مورد استقبال قرار بگیرد.