معرفی سیستم های هوادهی فاضلاب

مهم ترین کار در فرآیند تصفیه فاضلاب ها هوادهی فاضلاب می باشد در واقع هوادهی فاضلاب فرآیندی است که با تجهیزات مختلف ماند سیستم های هوادهی فاضلاب و به صورت سطحی وعمقی انجام شده و هوا مستقیماً به فاضلاب اضافه می‌گردد، که این امر موجب تخریب زیستی آلاینده های موجود در آب شده و همچنین انجام این فعالیت ها منجر به جلوگیری از ایجاد بوی زننده در تصفیه خانه ها خواهد شد.

مزیت اصلی استفاده از سیستم های هوادهی این است که یک روش طبیعی برای خلاص شدن از شر آلاینده های موجود در آب است. مواد شیمیایی که با سایر سیستم‌های تصفیه استفاده می‌شوند در صورت استفاده در مقادیر زیاد می‌توانند مضر باشند. از سوی دیگر، فرآیند هوادهی از میکروارگانیسم‌هایی استفاده می‌کند که از قبل در فاضلاب وجود دارند تا آلاینده‌ها را تجزیه کنند.

هوادهی مهم است زیرا در مقایسه با سایر گزینه ها بسیار موثر، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه و برای محیط زیست عالی است. هنگامی که فرآیند هوادهی اتفاق می افتد، اکسیژن برای تصفیه و تثبیت فاضلاب در اختیار باکتری ها قرار می گیرد. این باکتری برای انجام فرآیند تجزیه زیستی به اکسیژن نیاز دارد. هنگامی که باکتری با اکسیژن کافی تامین شود، تمام مواد آلی که از کربن تشکیل شده است را به آب و دی اکسید کربن تجزیه می کند.

دراین مقاله در مورد انواع مختلف پمپ های هوادهی که می توانید برای تاسیسات تصفیه فاضلاب خود انتخاب کنید، توضیح خواهیم داد.

هوادهی فاضلاب

هوادهی فاضلاب چیست؟

تجزیه مواد آلی یکی از مهم ترین بخش ها در هوادهی فاضلاب می باشد که این عمل به کمک میکروارگانیسم ها و باکتری های هوازی انجام می‌شود. با توجه به اینکه در نوع تصفیه به کمک لجن فعال و تجزیه مواد آلی توسط  باکتری های هوازی به اکسیژن هوا نیاز می باشد، از این رو از تجهیزات مختلف عمل هوادهی استفاده می شود. علاوه براین، وجود گازهای مختلف در فاضلاب در طولانی مدت موجب تولید بوی بسیار زننده و همچنین تغییر رنگ و کدورت پساب ها می گردد. به همین دلیل لازم است با ایجاد تلاطم در سطح و عمق پساب ها از انباشته شدن این گازها در فاضلاب جلوگیری نمود. به طور کلی، منظور از هوادهی فاضلاب ورود اکسیژن هوا به درون پساب های موجود در تصفیه خانه می باشد که با تجهیزات مختلف و به صورت سطحی و عمقی انجام می شود.

باید توجه داشته باشید که یکی از مهم تذین تجهیزات مورد استفاده برای هوادهی فاضلاب، بکارگیری از روتس بلوئر هوادهی است که می‌تواند بخض بسیار عظیمی از هوادهی و خلاء فاضلاب را در بر بگیرد.

دلایل اهمیت هوادهی فاضلاب چیست؟

از روش های مختلفی از جمله تصفیه فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی جهت هوادهی فاضلاب استفاده می شود که انتخاب این روش ها بستگی به نوع پساب ها و مواد آلاینده موجود در آن ها  دارد . به روند تصفیه ای که در آن میکروارگانیسم ها هوازی یا بی هوازی برای زنده ماندن و رشد و تکثیر، مواد آلی موجود در پساب ها را تجزیه می کنند تصفیه بیولوژیکی گفته می شود . در تصفیه خانه هایی که از میکروارگانیسم های هوازی برای این منظور استفاده می شود، لازم است اکسیژن مورد نیاز برای تجزیه مواد آلی توسط میکروارگانیسم ها تامین گردد. به عبارت دیگر، فاکتور BOD که میزان اکسیژن خواهی بیولوژیکی فاضلاب را نشان می دهد، مشخص می کند که چه مقدار اکسیژن برای از بین رفتن تمام مواد آلاینده موجود در پساب ها لازم است. بر همین اساس در نهایت یکی از روش ها و تجهیزات و سیستم های هوادهی فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد.

هوادهی فاضلاب

BOD  چیست؟

BOD  یا biological oxygen demand به میزان اکسیژنی که باکتری های هوازی برای تجزیه مواد آلی موجود در فاضلاب نیاز دارند BOD گفته می شود. هر چه مقدار مواد آلی و آلاینده موجود در فاضلاب بیشتر باشد، به همان نسبت نیز BOD افزایش پیدا خواهد کرد. به همین دلیلBOD  بالای فاضلاب نشان دهنده آلودگی زیاد آن می باشد.

معرفی بهترین سیستم هوادهی آب و فاضلاب

به طور کلی برای هوادهی فاضلاب و تصفیه خانه‌های شهری از روتس بلوئرها صنعتی استفاده می‌شود،  روتس بلوئرها با روش‌های مختلف هوادهی این فرایند را تصحیح می‌بخشند و به حذف گازهای مضر و از بین بردن بوی نامطبوع کمک می‌کنند.

باید توجه داشته باشید که انتخاب و خرید روتس بلوئر یکی از نکات بسیار مهم و قابل اهمیت است که بهتر است قبل از خرید این دستگاه با کارشناسان مجرب مشورت نمایید. در ادامه کارشناسان فروش روتوپارس با چندین سال تجربه فروش انواع روتس بلوئر صنعتی، بهترین برند بلوئر برای تصفیه آب  و فاضلاب را به شما عزیزان معرفی کرده اند تا بتوانید در تصمیم گیری بهترین گزینه را انتخل نمایید.

نمایندگی روتس بلوئر گریتک
روتس بلوئر گریتک Greatech
50,000,000 تومان
خرید روتس بلوئر روبوسکی
روتس بلوئر روبوسکی ROBUSCHI
145,000,000 تومان

انواع روش های هوادهی فاضلاب

سیستم های هوادهی فاضلاب بر اساس نوع نصب و استقرار در تصفیه خانه ها و همچنین سرعت چرخش و هوادهی هر کدام به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. بر این اساس سه نوع اساسی از سیستم های هوادهی وجود دارد که می توان از آنها در تاسیسات تصفیه فاضلاب استفاده کرد که در ادامه معرفی می گردد.

  • هوادهی سطحی ثابت
  • هوادهی عمقی
  • هوادهی سطحی شناور

هوادهی سطحی ثابت

سیستم هوادهی سحطی ثابت فاضلاب دستگاهی است که با ایجاد تلاطم در فاضلاب باعث تماس بیشتر با هوا می شود که در نهایت منجر به انتقال اکسیژن به فاضلاب می شود. در طراحی و تولید سیستم های هوادهی سطحی ثابت، که از نامش پیداست ثابت بوده و تا عمق زیادی از فاضلاب وارد نمی شود. در ساختار این دستگاه یک موتور الکتریکی برای ایجاد چرخش در توربین و پره های آن در فاضلاب در نظر گرفته شده است. با حرکت پره های دستگاه به داخل فاضلاب و چرخاندن آن، تلاطم در سیال ایجاد می شود و باعث تماس آنها با یکدیگر می شود. تماس سیال با هوا در نهایت باعث می شود که اکسیژن به تصفیه خانه منتقل شود و هوادهی انجام شود. سیستم هوادهی فاضلاب سطحی ثابت می تواند انتخاب مناسبی برای ایجاد تلاطم در ابتدای کانال ورودی سیال به تصفیه خانه و حوضچه های آبزی پروری باشد.

هوادهی عمقی

از بهترین سیستم های هوادهی موثر، هوادهی عمقی می باشد که در کف حوضچه تصفیه جای گذاری می شود و حباب های ریز و درشت تولید کرده و به لایه های بالاتر هدایت می کند. این سیستم ها در استخرهای پرورش ماهی و آبزیان کاربرد بیشتری دارند.  ساختار هوادهی عمقی اینگونه است که ابتدا بلوئرهای متعدد در کف حوضچه قرار گرفته و این تجهیزات اکسیژن را وارد آب نموده و در نهایت دیوفیوزرها آنها را به حباب تبدیل می کنند. دیوفیوزرهای که در سیستم های هوادهی عمقی استفاده می شود انواع مختلفی دارد که شامل حباب دانه ریز، دانه درشت، لوله ای و دیسکی بوده و متناسب با شرایط محیط از آنها استفاده می شود.
حباب هایی که توسط دیوفیوزرها تولید می شوند از انباشته شدن آلاینده ها در کف استخرها جلوگیری کرده و به همین دلیل لجن در این شیوه تصفیه بسیار کم است.

هوادهی عمقی

هوادهی سطحی شناور

سیستم هوادهی سطحی شناور باعث حرکت و تلاطم فاضلاب و تماس بیشتر آن با هوا و انتقال اکسیژن به درون سیال می شود. این نوع سیستم هوادهی سطحی فاضلاب با ایجاد تلاطم و مکش، منجر به حرکت فاضلاب از لوله های مخروطی و خروج آنها به شکل فواره ای و شعاعی می شوند.

با توجه به استفاده از سازه شناور در طراحی هواده سطحی، این محصول قابلیت حرکت در سطح تصفیه خانه را داشته و در تمام بخش ها منجر به تلاطم و اختلاط فاضلاب با هوا می گردد. پروانه نصب شده در انتهای دستگاه با کمک نیروی تولید شده توسط الکتروموتور به حرکت درآمده و باعث ایجاد مکش در لوله مخروطی می گردد. دور پروانه با توجه به شرایط قابل تنظیم می باشد و شکل کلی آن از نوع پروانه های ملخی در نظر گرفته می شود. فاضلاب پس از مکش از لوله مخروطی شکل به بالا منتقل می گردد و از منافذ مشخص شده به صورت شعاعی به اطراف پخش می شود. تلاطم و حرکت فاضلاب با حرکت پروانه و پخش آن به اطراف از طریق لوله های مخروطی تا حد زیادی تماس فاضلاب با هوا را افزایش می دهد. این برخورد و تماس با هوا باعث می شود تا اکسیژه به درون تصفیه خانه منتقل شده و باکتری های هوازی تغذیه شده و عمل تصفیه با لجن فعال بهتر انجام شود.

عوامل مؤثر در هوادهی فاضلاب ها

باید توجه داشته باشید که عواملپ متعددی در هوادهی فاضلاب دارای اهمیت هستند که در ادامه به بررسی چند مورد از آن‌ها پرداخته ایم:

  •  نوع ماده: خواص ماده همچون حلالیت، ثابت هنری
  •   تلاطم در محیط آب و هوا
  •  درجه حرارت محیط: افزایش درجه حرارت، کاهش حلالیت گاز
  •  فشار جزئی گاز در هوا
  • مقاومت در برابر انتقال جرم
  •  نسبت سطح به حجم، نسبت سطح به حجم بیشتر، راندمان هوادهی بهتر
  •  زمان تماس

سیستم هوادهی فاضلاب

سوالات متداول سیستم های هوادهی فاضلاب

اهمیت هوادهی در تصفیه فاضلاب چیست؟
اگر طراحی سیستم هوادهی به خوبی انجام شود با استفاده از لجن فعال تاثیر مستقیمی بر کیفیت فاضلاب می گذارد.

طرز کار سیستم هوادهی چگونه است؟
جهت تجزیه بیولوژی برای رشد میکروارگانیسم ها هوا به فاضلاب تزریق می شود.

در چه زمانی از هوادهی استفاده می شود؟
هوادهی بخشی از فرآیند تصفیه ثانویه است که در تصفیه فاضلاب صنعتی و شهری مورد استفاده قرار می گیرد.