انتخاب و خرید اجزای مناسب برای ساختن سردخانه ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. هر سیکل برودتی شامل چهار جزء اصلی می باشد که باید با محاسبه کردن های دقیقی انتخاب شوند تا در آینده مشکلی در عمل ‌کردشان پیش نیاید. اگر شما نیز قصد خرید سردخانه را دارید اما نمی دانید از کجا باید شروع کنید، ما در این مقاله به شما کمک می کنیم که به طور کامل با نحوه انتخاب کمپرسور برای سردخانه خود آشنا شوید.

اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب کردن کمپرسور سردخانه

برای این که بتوانید یک کمپرسور مناسب برای سردخانه خود انتخاب کنید ابتدا باید بار برودتی را محاسبه کنید. محاسبه بار برودتی از مراحل مختلفی تشکیل شده است که باید هر کدام از آن ها را با دقت کامل انجام بدهید. اگر بار برودتی را کم تر از حالت واقعی در نظر بگیرید، کمپرسور خریداری شده و  نصب شده هیچ گاه به دمای مطلوب نمی رسد و تجهیزات ممکن است دچار آسیب های جدی بشوند.

مرحله بعدی تعیین کردن شرایط کارکرد سیستم می باشد. برای آن که انتخاب کمپرسور را به درستی انجام بدهید، باید علاوه بر به دست آوردن میزان بار برودتی،‌ دمای اواپراتور، دمای کندانسور و نوع مبرد را نیز مشخص کنید.

انتخاب کمپرسور سردخانه

دمای اواپراتور

لازم است که دمای اواپراتور از دمای سیال ورودی به آن حتما کم تر باشد، تا عملیات تبخیر شدن و جذب گرما به درستی انجام شود. میزان اختلاف دمای اواپراتور و دمای سیال ورودی به اوپراتور، بر روی میزان رطوبت تاثیر مستقیم دارد.

دمای کندانسور

دمای کندانسور حتما باید از دمای سیال خنک کننده بیشتر باشد، اگر بیشتر نباشد عملیات میعان و دفع کردن گرما انجام نمی شود. تعیین کردن دمای سیال خنک ‌کننده به شرایط منطقه بستگی دارد، به عنوان مثال در کندانسورهای هوایی،‌ بیشترین دمای هوای محل مورد نظر را به عنوان دمای سیال خنک‌ کننده در نظر می گیرند.

نوع مبرد برای انتخاب کمپرسور سردخانه

مبرد های گوناگون شرایط کارکرد متفاوتی نیز دارند. علاوه بر آن گاهی اوقات ممکن است کمپرسور مناسب برای سردخانه با نوع خاصی از مبردها سازگاری نداشته باشد. برای انتخاب کردن مبرد مناسب لازم است تمام موارد را در نظر بگیرید. علاوه بر آن هر کدام از مبرد ها نقاط قوت و ضعف های مخصوص به خود را دارند که برای دانستن همه آن ها نیاز به مطالعه بیشتر خواهید داشت.

بیایید به عنوان مثال، این دو مبرد معروف را با هم بررسی کنیم:

  • مبرد R717 برای سردخانه هایی که کمپرسور 4 تنی و پایین تر از آن دارند مناسب می باشد. این مبرد هیدرو فلوئورو کربن یا همان (HFC) می باشد و باعثب تخریب لایه اوزون نیست، معنی باعث گرمایش جهانی نمی شود و به لایه اوزون آسیبی نمی رساند. علاوه بر آن دارای راندمان انتقال برودتی بالا و بدون مشکل نشتی می باشد.
  • مبرد R134a برای سردخانه های متوسطی که کمپرسور 10 تنی یا کمتر از آن دارند مناسب می باشد. این مبرد هم از نوع HFC می باشد اما فشار بالاتری نسبت به مبرد R717 دارد، در نتیجه برای سیستم های خنک کننده بزرگتر و قوی تر مناسب تر است، مثلا سردخانه های سوله ای برای استفاده از این مبرد بسیار مناسب می باشند.

نحوه انتخاب کمپرسور برای سردخانه

بعد از اینکه مسائلی مثل میزان بار برودتی،‌ دمای اواپراتور، دمای کندانسور و نوع مبرد را مشخص کردید، باید به سراغ کاتالوگ مشخصات کمپرسورهای شرکت تولید کننده ای که مد نظر دارید بروید و کمپرسور مناسب خود را بر حسب ظرفیت آن انتخاب کنید و سپس آن را خریداری کنید. امروزه اغلب شرکت های تولید کننده کمپرسورها نرم‌ افزارهایی را برای راحتی در انتخاب کمپرسور ها طراحی کرده اند که می توانید از آن ها نیز استفاده نمایید.

بهترین کمپرسور برای سردخانه


بیشتر بخوانید: انواع مدل های کمپرسور تبرید


انتخاب کمپرسور با استفاده از نرم‌افزار

انتخاب کردن کمپرسور با نرم افزار نسبت به کاتالوگ کاری راحت تر می باشد و فقط کافی است که اطلاعات مورد نیاز خودرا یعنی همان نوع مبرد، دمای کندانسور و دمای اواپراتور و ظرفیت مورد نیاز خود را در بخش های مربوطه وارد کنید و سپس گزینه انتخاب را بزنید، حال نرم ‌افزار بهترین مدل موجود را به شما پیشنهاد خواهد داد.

تفاوت کمپرسور سردخانه های بالای صفر با زیر صفر

سردخانه های زیر صفر باید حتما از کمپرسورهایی با توان و ظرفیت تراکمی پایینی استفاده کنند، اما در عوض سرعت گردش مبرد در این کمپرسورها اهمیت زیادی دارد. سردخانه های زیرصفر برای نگهداری کردن از مواد غذایی منجمدی مثل گوشت ها و فراورده های گوشتی، ماهی ها و میگوها و … استفاده می شوند و معمولا می توان دمای آن ها را از دمای صفر تا 25- درجه تنظیم کرد.

اما سردخانه های بالای صفر برای نگهداری کردن از مواد غذایی غیر منجمد مثل میوه جات و سبزیجات، فرآورده های لبنی و البته داروها بسیار مناسب هستند، به همین خاطر باید در آن ها از کمپرسورهایی استفاده کنید که دارای ظرفیت تراکمی بالایی می باشند. رنج دمایی در سردخانه های بالای صفر بین 5+ الی 5-  درجه سانتی گراد می باشد.

استفاده از کاتالوگ برای انتخاب بهترین کمپرسور سردخانه

در کاتالوگ کمپرسورها، دسته بندی جدول ها‌ بر اساس نوع مبرد می باشد،‌ چون که کمپرسورها با مبردهای متفاوت، ظرفیت متفاوتی نیز خواهند داشت.

بعد از این که جدول مربوط به مبرد مورد نظر خود را پیدا کردید،‌ به دمای اواپراتور و دمای کندانسور، که در سطر و ستون جدول مشخص شده ، به دنبال پیدا کردن ظرفیت مورد نیاز بروید. لازم است توجه کنید که گاهی ممکن است ظرفیت برودتی کمپرسورهای موجود، دقیقاً با ظرفیت مورد نیازتان یکی نباشد، در این صورت اولین مدلی که ظرفیت اش بیشتر می باشد را باید انتخاب کنید.

انواع کمپرسور سردخانه

کدام کمپرسور مناسب سردخانه می باشد؟

مهم ترین و کاربردی ترین کمپرسور هایی که در سرد خانه ها از آن ها استفاده می کنند، کمپرسورهای هرمتیک و سمی هرمتیک سردخانه و کمپرسورهای تک مرحله ای و چند مرحله ای سردخانه می باشند. حال این کمپرسور ها شباهت ها و تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند و در ادامه بررسی می کنیم که کدامیک از آن ها برای چه مکانی مناسب تر می باشند.

اهمیت کمپرسورهای هرمتیک و سمی هرمتیک در سردخانه ها

کمپرسورهای هرمتیک به شکل کاملا بسته طراحی و ساخته شده اند و دارای کارایی و فشار برودتی بالایی می باشند. این کمپرسورها در سردخانه کوچک و متوسط مثل سردخانه های کانکسی کاربرد دارند و یکی از کمپرسورهای مناسب برای سردخانه به حساب می‌آیند. اما به این نکته هم توجه کنید که به خاطر بسته بودن و پلمپ بودن بدنه این کمپرسور ها، تعویض کردن قطعات آن ها با مشکل و هزینه های زیادی رو به رو خواهد بود.

اما کمپرسورهای سمی هرمتیک با اینکه طراحی مشابهی نیز با کمپرسور های هرمتیک دارند، قیمتی ارزان تر و مقرون به صرفه تری نسبت به آن دارند و برای سردخانه های بزرگ و صنعتی استفاده می شوند. البته در کمپرسورهای سمی هرمتیک، امکان تعمیر و تعویض قطعات بسیار راحت می باشد.

تفاوت کمپرسورهای تک مرحله ای و چند مرحله ای

کمپرسورهای تک مرحله ای دمای مبرد را بسیار بالا می برند، اما کمپرسورهای چند مرحله ای به خاطر قرار داشتن پیستون های گوناگون، دمای مبرد کمی کاهش پیدا می کند و فشار کمتری نیز به کندانسور وارد می کنند.

چون در سردخانه های زیر صفر، لازم است که سرعت گردش مبرد بالا باشد، استفاده کردن از کمپرسورهای تک مرحله ای انتخابی نامناسب می باشد و برودت کافی را نیز تامین نخواهد کرد. اما در کمپرسورهای چند مرحله ای، دمای مبرد کمتر است و کندانسور هم به آسانی توانایی خنک کردن مبرد را خواهد داشت.

مقایسه انواع کمپرسور

قیمت بهترین کمپرسور سردخانه

برای خرید و انتخاب کمپرسور برای سردخانه موردنیازتان، زمانی که مدل مدنظر خود را پیدا کردید، با کارشناسان روتوپارس تماس بگیرید تا در خرید کمپرسور سردخانه به شما کمک کرده و قیمت کمپرسورهای سردخانه را نیز به شما بدهند.

سوالات متداول نحوه انتخاب کمپرسور برای سردخانه

چگونه کمپرسور مورد نظر خود را انتخاب کنیم؟
برای آن که انتخاب کمپرسور را به درستی انجام بدهید، علاوه بر به دست آوردن میزان بار برودتی،‌ باید دمای اواپراتور، دمای کندانسور و نوع مبرد را نیز مشخص کنید.

قیمت کمپرسور سردخانه چقدر است؟
برای خرید کمپرسور موردنیازتان، زمانی که مدل مدنظر خود را پیدا کردید، با کارشناسان روتوپارس تماس بگیرید تا در خرید کمپرسور سردخانه به شما کمک کرده و قیمت کمپرسورهای سردخانه را نیز به شما بدهند