تمامی وسایل به ویژه وسایل الکتریکی، در طول دوره استفاده دچار مشکل و خرابی شده و پس از مدتی غیرقابل استفاده می شوند ، علاوه بر آن نحوه استفاده صحیح از دستگاه نیز در عمر آن ها تاثیرگذار است، در ادامه مطلب قصد داریم به نحوه عیب یابی و رفع مشکل پمپ آب خانگی به طور کامل بپردازیم.

عیب یابی پمپ آب خانگی چگونه است؟

پمپ آب خانگی دستگاهی است که جهت استفاده در مناطقی که با افت فشار آب مواجه هستند کاربرد دارد و وظیفه ی پمپاژ آب به کل ساختمان و طبقات بالا را داشته و فشار لازم را تامین می کند. همانطور که پمپ آب خانگی فوایدی دارد دارای یک سری مشکلات نیزهست که شامل روشن نشدن، کار نکردن پمپ، خاموش و روشن شدن پمپ و… می باشد.

حتی بهترین کالای موجود در بازار هم اگر در زمان درست سرویس نشود و نکات ایمنی و نحوه صحیح استفاده رعایت نگردد، موجب خرابی زود هنگام دستگاه شده که دی این صورت باید هزینه های زیادی بابت تعمیر آن پرداخت گردد.

برای انتخاب پمپ آب مناسب باید به مواردی از جمله فشار، سرعت جریان آب منطقه و همچنین ارتفاعی که باید آب در آن پمپاژ شود، توجه کرد انتخاب پمپ آب اشتباه، هزینه‌های اضافی در مصرف انرژی و تعمیر و نگهداری برای مصرف‌کننده خواهد داشت.

قطعات اصلی پمپ آب شامل:

  • سیل مکانیکی (نافی)
  • یاتاقان
  • واشر و رینگ
  • سیم برق
  • پروانه‌

عیب یابی پمپ آب

نکات مورد توجه برای جلوگیری از خراب شدن پمپ آب

  • در ایران برق شهری دارای نوسانات و حتی برخی مواقع قعطی‌های ناگهانی می باشد که یکی از مهمترین دلایل برای کاهش عمر الکتروموتورو سوختن موتور پمپ است.
    بنابراین اولین نکته برای تضمین طول عمر هر نوع پمپی استفاده از محافظ برق می باشد.
  • نکته مهم دیگر بحث کاربری هر پمپاست، یعنی اگر پمپ شما مخصوص آب تمیز است، ورود هرگونه ناخالصی و ماده جامد معلق به پمپ باعث خرابی آن می شود. زیرا در این پمپ ها از نوع خاصی پروانه برای ایجاد فشار بالا استفاده می شود که اگر ناخالصی وارد آن شود باعث شکستگی پروانه و یا فشار آمدن به الکتروموتور و درنهایت از کارافتادن آن می شود.
  • برای جلوگیری از ورود آشغال ها و ناخالصی های احتمالی بهتر است که در دهانه ورودی پمپ آب یک صافی (فیلتر)نصب شود تا مانع از آسیب رساندن به پمپ شود.
  • در نهایت نکاتی مثل ، آماده کردن پمپ برای فصول سرد، بررسی و چک کردن دوره‌ای پمپ، اطمینان حاصل کردن از صحت کارکردش و… نباید فراموش شود تا پیش از بروز هرگونه مشکل جدی فورا شناسایی و رفع شود.

مشکلات عمده وعیب یابی پمپ آب خانگی

باید توجه داشته باشید که مشکلات رایجی در هنگام استفاده از پمپ آب خانگی وجود دارد که در ادامه بررسی این مشکلات پرداخته ایم:

علت کم شدن فشار آب ( جریان ) پمپ

به طور کلی کم شدن فشار آب به دلایل متعددی به وجود می‌آید که این دلایل در ادامه شرح داده شده است:

  1. خرابی الکتروموتور و نیم سوز شدن آن
  2. نشتی در پمپ، واشرها و یا اتصالات
  3. وجود گرفتگی در لوله های ارتباطی
  4. ساییدگی پروانه‌ها یا وجود جسمی خارجی بین پره‌های آن
  5. وجود مکش بالا در پمپ
  6. هوا گرفتن پمپ یا وجود هوا در قسمت مکش پمپ آب
  7. فرسودگی آبشکن پیچک

کاهش سرعت شروع به کار پمپ آب

چنانچه پس از روشن کردن پمپ، راه اندازی دستگاه نسبت به قبل، کند تر عمل کند، این مشکل ناشی از زیاد شدن فاصله لقی (فضای خلاصی) پمپ می باشد. در غیر اینصورت به دلایل زیر مربوط است :

  • وجود نشتی در اتصالات
  • سفت بودن پیچ واش
  • فرسوده شدن آبشکن پیچک
  • انسداد لوله‌ها و اتصالات
  • هواگرفتن پمپ
  • خرابی یا نیم سوز شدن الکتروموتور

علت صدای زیاد پمپ آب

علت صدای زیاد پمپ می تواند در اثر عدم نصب صحیح محل استقرار پمپ باشد ، به همین دلیل بهتر است پمپ در محلی صاف و محکم نصب شده ، و از ضربه‌گیر و واشر‌های پلاستیکی برای بستن آن استفاده شود با اینکار لرزش موتور صدایی ایجاد نکرده و پیچ‌ها هم شل نمی‌شوند. همچنین خرابی بلبرینگ ها و معیوب بودن پروانه ها نیز ممکن است باعث تولید صدای زیاد در پمپ شود.
برای تشخص بهتردلیل صداهای اضافی، پمپ می بایست بدون آب برای مدت زمان کوتاهی روشن شود ، اگر صدا همچنان وجود داشت مشکل مکانیکی است، ولی اگر صدا با نبود آب قطع شد مشکل هیدرولیکی می باشد.

در بعضی موارد هم گاهی سروصدایی که ایجاد شده در واقع از لوله‌های آب است. در این مورد، برای سرویس پمپ آب ساختمان این احتمالات باید بررسی شود:

  • بالا بودن فشار
  • وجود هوا در لوله‌های آب
  • وجود پیچ و تاب در لوله‌ها
  • خشک شدن کاسه نمدها
  • شکستن قسمت هایی از روتور

صدای زیاد پمپ آب

داغ شدن بیش از حد از مشکلات پمپ آب خانگی

دلایل داغ شدن بیش از حد پمپ آب عبارتند از :

  • خرابی بلبرینگ ها و الکتروموتور پمپ
  • عدم ورود سیال کافی به پمپ
  • خروج پروانه از جای اصلی خود
  • مسدود شدن دریچه خروج هوای پمپ
  • برق نامناسب

بررسی دلایل روشن نشدن پمپ آب برای عیب یابی پمپ آب خانگی

اساسی‌ترین دلیل روشن نشدن پمپ آب خانگی، نصب غیراصولی پمپ می باشد ، البته وجود مشکل در ست کنترل پمپ یا اتومات مکانیکی آن هم می‌تواند علت روشن نشدن پمپ آب باشد.

موارد زیر نیز از دیگر دلایل روشن نشدن پمپ می باشد :

نقص فنی

ابتدا برق منبع را وصل کرده و بررسی میکنیم که کابل برق پمپ و سیمکشی آن بدون ایراد است.

سوختن خازن های پمپ آب

یک از مشکلاتی که باد در عیب یابی پمکپ آب به آن توجه شود، بررسی سالم بودن خازن پمپ آب است؛ اگر پمپ آب شما روشن نمی‌شد ابتدا باید به بررسی کابل های برق و اتصالات آنبپردازید و در صورت به وجود آمدن هرگونه مشکل رفع و اگر نیاز باشد خازن های پمپ تعویض شود.

قطع شدن محافظ موتور پمپ آب

زمانی که علت روشن نشدن پمپ به خاطر قطع شدن محافظ باشد باید نسبت به بررسی کابل های برق، تعویض خازن ها، تعویض اتصال مدارهای قطع کننده و حتی تعویض کویل مغناطیسی دستگاه پمپ، تعمیر یا تعویض قطعه موتور پمپ، تنظیم دوباره مدار محافظ و بروز هر گونه مشکل در برق دستگاه اقدام شود.

منبع تحت فشار در تعمیر پمپ آب

یکی از مواردی که زمان سرویس پمپ آب باید بررسی گردد، فشار داخل منبع تحت فشار است. فشار داخل این منبع موجب تنظیم شدن شیر کنترل پمپ آب در زمان و فشار مناسب می شود، تا از عملکرد اضافی پمپ جلوگیری کند.

این منبع پس از متصل شدن به پمپ آب به طور دائم حجم مشخصی از آب را تحت فشار قرار داده و هنگامی که شیر آب باز می‌شود، تا زمانی که آب منبع تمام نشود پمپ کار نمی‌کند.

اگر پمپ آب دائما کار می‌کند یا فشار آب داخل لوله‌ها کم و زیاد می‌شود، این مشکل می تواند از منبع تحت فشار پکیج باشد. خرابی واشرها، نشتی یا کم شدن هوای داخل منبع تحت فشار هم باعث خرابی پمپ آب ساختمان و اختلال در عملکرد آن می شود.

منبع تحت فشار پمپ آب دائما به سرویس نیاز دارد. زمانی که فشارهوای تیوپ منبع تحت فشار کم شود، باعث شکاف در تیوپ شده و در صوت عدم تعویض به موقع تیوپ؛ منبع فلزی هم آسیب می‌بیند.

خاموش نشدن اتوماتیک پمپ آب و کارکرد طولانی مدت آن

در برخی موارد ممکن است پمپ آب به صورت دائم کار کند و صداهای ناهنجارایجاد کند. خاموش نشدن اتوماتیک پمپ آب

می تواند در بسیاری از مواقع ناشی از خرابی شیر یک طرفه باشد. از دیگر دلایل خاموش نشدن اتوماتیک پمپ آب می توان به موارد زیراشاره کرد :

  • فرسودگی پمپ (این مشکل ناشی از افت فشار شهری است)
  • تنظیم نبودن اتومات مکانیکی
  • بی‌آب شدن پمپ و خشک کار کردن آن
  • هوا کشیدن پمپ و متصل شدن کنتاکت‌های کلید اتومات مکانیکی
  • خراب شدن کلید اتوماتیک پمپ آب

سرویس پمپ آب به دلیل خاموش و روشن شدن بیش از حد

اگر مشکل پمپ آب ازخاموش و روشن شدن بیش از حد باشد، دلیل آن می تواند از خرابی یا عدم تنظیم شیر کنترل باشد. وظیفه شیر کنترل فرمان روشن و خاموش شدن پمپ در فشار مناسب است.

اگر شیر کنترل سالم باشد، برای رفع مشکل می بایست آن را تنظیم کرد. برای تنظیم شیر کنترل در پمپ آب خانگی مراحل زیر طی می شود:

  • ابتدا تمام شیرهای آب را بسته و تنها یک شیر را باز میگذاریم.
  • محفظه رویی شیر کنترل را باز کرده، و آن را برمی داریم.
  • در قسمت زیر پوشش محفظه دو پیچ برای تنظیم فشار پمپ قرار دارد.
  • با چرخاندن این دو پیچ، فشار را به میزان دلخواه تنظیم می کنیم.

سرویس پمپ آب

رفع مشکل پروانه در تعمیر پمپ در عیب یابی پمپ آب

برای جلوگیری از خرابی پروانه بهترین راه نصب فیلتر مخصوص قبل از ورودی پمپ آب می باشد.

جلوگیری از گیرپاژ کردن موتور با سرویس پمپ آب

از رایج‌ترین دلایل گیرپاژ کردن موتور که با سرویس پمپ آب ساختمان به سادگی رفع می‌شوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

ورود اجسام خارجی داخل پروانه‌های پمپ آب

برای رفع این مشکل دو راه اصلی وجود دارد: قرار دادن فیلتر قبل از ورودی آب پمپ و سرویس پمپ آب و تمیز کردن پره‌های پمپ.

زنگ زدن قطعات پمپ

منظور از این قطعات بیشتر پره‌های داخلی محفظه پمپاژ و پروانه‌های مکش هواست. بهترین روش برای از بین بردن این چالش تمیز کردن و پاک کردن قطعات است، چون از نظر فنی با خرابی پمپ آب ساختمان سروکار نداریم.

زنگ زدن پمپ آب

خرابی بلبرینگ در عیب یابی پمپ آب خانگی

روشن و خاموش شدن دائمی پمپ آب می‌تواند باعث خرابی بلبرینگ و در نتیجه گیرپاژ کردن موتور شود. خاموش و روشن شدن‌های مداوم باعث آمپر کشیدن موتور هم می‌شود، که در بلندمدت بالا رفتن هزینه برق و سوختن الکتروموتور را به دنبال دارد.

البته بلبرینگ یک قطعه با کارکرد بالاست. به همین دلیل، چندان عجیب نیست که پس از مدتی دچار مشکل شود. در صورت خرابی بلبرینگ، برای تعمیر پمپ آب حتما باید بلبرینگ‌های جلویی و عقبی موتور پمپ را عوض کرد.

آب دهی پمپ یکی از مشکلات پمکپ آب خانگی

از دیگر مشکلات رایج پمپ آب خانگی، وجود نشتی در داخل و خارج کاسه نمد است. کاسه نمد قطعه ای چدنی است که وظیفه آب بندی را بر عهده دارد و باعث جلوگیری از نشت آب به الکتروموتور می شود.ممکن است این قطعه بر اثر فرسودگی ترک بخورد و باعث آب دهی پمپ شود. در این صورت باید کاسه نمد تعویض گردد.

هوا گرفتن پمپ آب خانگی

زمانی که پمپ آب به صورت مستقیم به لوله‌کشی ساختمان متصل است، هواگیری در پمپ آب رخ نمی‌دهد ولی اگر پمپ به هر دلیلی هوا بکشد، خاموش نمی‌شود و به صورت مداوم کار می‌کند. در واقع خاموش شدن پمپ آب به دلیل فشار آب رخ می‌دهد.در نتیجه اگر پمپ آب خانگی هوا بگیرد، قادر به مکیدن و پمپاژ کردن آب نبوده و باعث داغ شدن بیش از حد پمپ شده و همچنین موجب هدر رفتن انرژی خواهد شد.

کار کردن پمپ آب با وجود باز نبودن شیر آب

وجود نشتی در لوله آب می‌تواند علت این مشکل باشد. خراب بودن فلوتر توالت فرنگی یا فلاش تانک توالت هم از دلایل احتمالی دیگر است.پ

یاز نبودن پمپ آب

بررسی دلایل آمپر کشیدن یکی از روش های عیب یابی پمپ آب خانگی

آمپرکشیدن بیش از حد پمپ آب باعث گرم شدن آن شده و به برخی از اجزای آن مانند سیم پیچی آسیب می زند. آسیب دیدن سیم پیچی بر اثر گرم شدن منجر به نیم سوز شدن و یا سوختن کامل سیم پیچی پمپ آب می‌شود. داشتن آگاهی نسبت به دلایل آمپرکشیدن پمپ آب می‌‎تواند کمک کند که از آسیب‌های احتمالی پمپ جلوگیری کرده وهمچنین این کار باعث افزایش طول عمر و کاهش اصطحلاک پمپ آب می‌شود.

به طورکلی آمپر کشیدن پمپ آب به چند دلیل اتفاق می‌افتد:

انجام ندادن سرویس پمپ آب در بازه‌های زمانی مشخص

توجه نکردن به سرویس دوره‌ای پمپ آب یکی از مهم‌ترین عوامل آمپر کشیدن پمپ آب می‌باشد. بررسی قطعاتی که در طول زمان دچار فرسودگی می‌شوند می‌تواند باعث جلوگیری بیش از حد آمپرکشیدن شود. قطعاتی از پمپ آب مانند روتور و بلبرینگ‌ها اگر در زمان مشخص روغن کاری و یا گریس کاری نشوند، بعد از مدتی برای انجام کار خود اصطحکاک ایجاد کرده و این اتفاق باعث صرف شدن انرژی بیشتری شده و منجر به افزایش میزان جریان برق می شوند در نهایت تمام این موارد موجب آمپر کشیدن پمپ آب می شوند. بهترین زمان برای سرویس پمپ‌ آب خانگی هر شش ماه یک بار می باشد.

محل نصب پمپ آب مناسب نیست

برخی از پمپ های آب‌ اگر در محلی که تهویه مناسب هوا صورت نگیرد و دمای بالایی داشته باشد نصب شود ، جریان برق بیشتری را مصرف می‌کند که همان افزایش آمپر است. برخی دیگر هم در مکان مرطوب دچار فرسایش شده و دیگر مثل سابق کار نمی‌کند که این مسئله باز هم منجر به افزایش آمپر می‌شود و پمپ آب را با مشکل مواجه می‌کند. پس بهتر است که قبل از نصب و راه اندازی پمپ آب از استاندارد بودن محل نصب پمپ آب مطمئن شوید تا در آینده پمپ آب شما با افزایش دما و افزایش آمپر رو به رو نشود.

ایجاد اخلال در سیستم داخلی پمپ آب

سیستم داخلی پمپ آب ممکن است بعد از مدتی به علت فرسودگی نتواند به درستی عمل کند که این امر منجر به افزایش دما و افزایش آمپر در پمپ آب می‌شود. از مهم‌ترین اخلال هایی که می‌توان به آن اشاره کرد، فرسایش سیم‌پیچی و عایق سیم‌پیچی است که به مرور زمان سلامت پمپ آب را دچار مشکل می‌کند و می‌تواند باعث ایجاد افزایش گرما و همینطور افزایش آمپر شود. همینطور فرسودگی بلبرینگ‌ها و روتور هم یکی دیگر از عواملی هستند که می‌توانند باعث افزایش آمپر شوند.

اخلال در سیستم داخلی پمپ آب

ایجاد اخلال در منبع تغذیه پمپ آب

منابع تغذیه‌ای پمپ آب دارای نوسانات بسیاری هستند که در صورتی که این نوسانات در بازه جریانی مناسبی باشند، مشکلی برای پمپ آب شما به وجود نمی‌آید. اما برخی از موارد در این زمینه هستند که منجر به افزایش آمپر پمپ آب می‌شوند که عبارت‌اند از:

  1. مقاومت الکتریکی اهمی زیاد در برخی از بخش‌های اتصالات
  2. نوسانات بالا در منبع تغذیه و عدم تعادل ولتاژی منبع تغذیه
  3. ولتاژ کمتر از حد استاندارد
  4. ولتاژ بیش از حد استاندارد

از کار افتادن قطع کننده مدار زمان روشن بودن پمپ

در عیب یابی پمپ آب خانگی باید به قطع کنند پمپ آب نیز توجه داشته باشید که در ادامه چند مورد از نکات عیب یابی آن را شرح داده ایم:

  • سوختن خازن های موتور پمپ آب : بررسی کلید های برق و رفع مشکل، تعویض خازن پمپ
  • بروز هر گونه نقص در اتصالات مدار قطع کننده محافظ موتور پمپ و کویل مغناطیسی: تعویض اتصالات مدار قطع کننده، کویل مغناطیسی و تعویض کلی مدار قطع کننده
  • خراب شدن اتصال کابل برق موتور دستگاه پمپ یا سستی آن: بررسی کلید های برق و رفع هر گونه مشکل یا تعویض خازن های پمپ آب
  • اشکال در قسمت سیم پیچی موتور پمپ آب: تعویض یا تعمیر کلی موتور پمپ
  • وجود هر گونه گرفتگی یا مسدود شدن مسیر پمپ آب: ابتدا برق دستگاه پمپ قطع و در ادامه نسبت به تمیزی و رفع گرفتگی باید اقدام شود تا مشکل رفع گردد.
  • تنظظیم قطع کننده مدار محافظ موتور دستگاه روی جریان پایین: تنظیم مجددا قطع کننده مدار محافظ موتور پمپ آب

قطع شدن قطع کننده مدار محافظ موتور پمپ آب

  • تنظیم بودن قطع کننده مدار محافظ موتور دستگاه روی جریان پایین که باید مجددا و به درستی تنظیم شود.
  • وجود هر گونه نقص در جریان دوره ای موتور دستگاه: بررسی کابل های برق و اتصالات پمپ و در صورت وجود هر گونه مشکل و نقص باید تعویض گردد و اگر مشکلی در خازن های پمپ آب باشد باید تعویض شود.
  • پایین بودن ولتاژ جریان دوره ای موتور پمپ: بررسی کابل های برق، اتصالات و تعویض آن در صورت نیاز

تعمیر قطع و وصل شدن دائمی پمپ آب خانگی

از دیگر مشکلات پمپ آب خانگی کار نکردن به صورت ثابت است و دائم در حال قطع و وصل شدن می باشد که در این خصوص می بایست مواردی که در زیر ذکر شده بررسی گردد:

  1. کم بودن فشار آب ورودی به پمپ: بررسی اتصالات ورودی به دستگاه و رفع هر گونه مشکل
  2. وجود رسوب داخل لوله مکش پمپ: جدا کردن لوله مکش و تمیز کردن آن
  3. نشتی داخل لوله مکش پمپ: بررسی لوله مکش و تعمیر آن
  4. هوا داخل سیستم لوله کشی و پمپ: هواگیری پمپ آب، بررس اتصالات آن

 

نحوه عیب یابی پمپ آب

 

بیرون نیامدن آب زمان کار کردن یکی از مشکلات پمپ آب خانگی

باید توجه دشاته باشید که بیرون نیامدن آب هنگام کار کردن پمپ آب خانگی دلایل متعددی دارد کمه در ادامه چند مورد از آن را نام برده ایم:

  • کاهش فشار آب ورودی
  • رسوب داخل لوله مکش که باید تمیز گردد.
  • مسدود شدن شیر یکطرفه پمپ آب که باید تمیز، تعویض یا تعمیر شود.
  • نشتی داخل لوله مکش پمپ که باید جدا و سپس تعمیر شود.
  • وجود هوا داخل سیستم لوله کشی و پمپ که باید هواگیری انجام شود.

برگشتن آب به پمپ زمان خاموش شدن آن

  • وجود نشتی در لوله مکش پمپ آب که باید جدا و تعمیر شود.
  • اشکال در قسمت شیر یکطرفه پمپ که باید بررسی و در صورت خرابی تعمیر شود.
  • مسدود بودن شیر یکطرفه که باید باز و تمیز یا تعویض گردد.

کار کردن پمپ آب با کمترین کارایی

  1. مسیر اشتباه چرخش پمپ آب : برق دستگاه باید قطع و دو فاز پمپ باید تغییر کند.
  2. کم بودن فشار ورودی آب به دستگاه: بررسی شرایط ورودی پمپ
  3. رسوب داخل لوله مکش و مسدود بودن آن: باز کردن و تمیز کردن لوله مکش
  4. رسوب داخل شیر یکطرفه پمپ که باید باز، تمیز و تعمیر یا تعیوض شود.
  5. نشتی داخل لوله مکش پمپ که باید بررسی و نشتی برطرف شود.

خاموش بودن پمپ آب با وجود روشن بودن چراغ سبز رنگ

  • سوختن فیوز برق دستگاه که باید تعویض شده که اگر مشکل حل نشده باشد باید سیم کشی پمپ بررسی شود.
  • قطع ولتاژ عمل قطع کننده مدار
  • قطعی برق منبع پمپ که باید مجددا اتصال برق ایجاد شود.

کار نکردن پمپ آب زمان روشن بودن چراغ سبز

  1. قطع بودن برق منبع پمپ بعد از کلید اتومات: بررسی اتصالات برق دستگاه و اینکه مطمئن شوید که قطع کننده داخلی خاموش نیست.
  2. اختلال در قسمت سیستم محافظ پمپ آب که اگر مسدود است باید رفع شود.
  3. اشکال در پمپ که باید تعویض یا تعمیر گردد.
  4. وجود نقص در کلید اتومات پمپ آب که باید کلید یا تعمیر یا تعویض گردد.

کار نکردن پمپ آب

روشن شدن چراغ قرمز پمپ و نحوه رفع این کد خطا

  • خشک کار کردن پمپ که به دلیل کم آبی بوده و باید بررسی شود.
  • قطع شدن برق منبع پمپ آب که باید اتصالات کابل، پریز برق و قطع کننده مدار بررسی شود.
  • وجود اضافه بار در سیستم محافظ پمپ
  • ایراد در پمپ آب خانگی که باید تعمیر یا تعویض گردد.

چشمک زدن چراغ قرمز خطای پمپ آب خانگی برای عیب یابی پمپ آب

این مشکل در پمپ آب خانگی به دلیل بسته نشدن صحیح شیرهای آب مصرفی بوده که می بایست پس از استفاده به صورت کامل بسته شود ، در غیر اینصورت این خطا رخ خواهد داد.

سولات متداول عیب یابی پمپ آب خانگی

چرا پمپ آب من آب پمپاژ نمی کند؟
اگر پمپ آب کار می کند اما سیالی پمپ نمی شود، ممکن است فیلتر مکش ورودی مسدود شود، شیرهای بازرسی با دور زدن پمپ ها از کار افتاده، خطوط تخلیه مسدود شده است، قطبیت موتور الکتریکی نادرست است یا پارامترهای تنظیمات فشار نادرست از جمله موارد دیگر.

علت از دست دادن مکش پمپ چیست؟
کند شدن جریان ممکن است ناشی از فروریختگی آستر شلنگ مکش، واشر نشتی، خط مکش متصل شده یا پروانه یا صفحه سایش آسیب دیده یا فرسوده باشد. برای تعیین علت هر گونه کاهش در جریان، فشار تخلیه و خلاء مکش باید در حین کارکرد پمپ اندازه گیری شود.

چه علائمی ممکن است نشان دهنده خرابی پمپ آب باشد؟
از علام خرابی پمپ آب می‌توان به نشت مایع خنک کننده در قسمت جلویی ماشین، زنگ زدگی، رسوب گیری و خوردگی پمپ آب، صدا دادن موتور پمپ آب، گرم شدن بیش از اندازه موتور، ایجاد بخار از رادیاتور اشاره کرد.