مقایسه سردخانه زیر صفرو بالای صفر

سرد خانه ها از مهم ترین تجهیزات از صنایع غذایی و کارخانه های تولید مواد غذایی می باشند. در حالت کلی، باید توجه داشته باشید که سردخانه به نوع بالای صفر و زیر صفر تقسیم می شوند و هر کدام از آن ها هم در نگه داری از مواد خاصی کاربرد دارند؛ در ادامه مطلب به بررسی تفاوت سردخانه زیر صفرو بالای صفر پرداخته ایم.

برای مثال، بعضی از مواد غذایی در دمای بالاتر از صفر ، فاسد می شوند و بعضی از مواد غذایی نیز هستند که نباید دچار یخ زدگی بشوند. به همین خاطر لازم است که انبار نگهداری هر کدام از این مواد غذایی، دما و مشخصات خاص خود را داشته باشد. همین تفاوت باعث شده تا سردخانه های مواد غذایی نیز به دو مدل بالای صفر و پایین صفر تقسیم بشوند. در ادامه تفاوت های مهم سردخانه های زیر صفر و بالای صفر را با هم بررسی می کنیم.

تفاوت سردخانه زیر صفرو بالای صفر

تفاوت سردخانه های بالای صفر و زیر صفر در دمای کابین

با توجه به قدرت سیکل تبرید و کاربرد هر کدام از تجهیزات سرمایشی، دمای تامین شده توسط آن ها هم متفاوت خواهد بود. برای مثال یک کانکس زیر صفر، برای منجمد کردن مواد غذایی دمایی بین 23- الی 23-  درجه سانتی گراد را برای محصولات فراهم می کند.

علاوه بر آن این دستگاه ها را با دمای 45- درجه سانتی گراد را هم می توان سفارش داد تا از آن برای ذخیره کردن انواع بستنی  نیز بتوان استفاده کرد. اما دمای سردخانه های بالای صفر، 0 الی 5+ درجه سانتی گراد می باشند. علاوه بر آن شما می توانید با توجه به نوع نیاز خود، این سردخانه ها را تا دمای 10+ نیز سفارش بدهید.

با توجه به موارد گفته شده، دمای سردخانه های بالای صفر و زیر صفر با هم دیگر متفاوت می باشند.

مقایسه سردخانه های بالای صفر و زیر صفر در سیکل تبرید

برای مقایسه کردن تفاوت های سیکل تبرید سردخانه های زیر صفر و بالای صفر، باید تجهیزات آن ها را هم با هم بررسی کنیم:

کمپرسور ها: از تفاوت های مهم سردخانه های بالای صفر و زیر صفر می توان به وجود تفاوت در کمپرسور آن ها اشاره کرد. کمپرسور سردخانه های زیر صفر، دارای ظرفیت و قدرت کمتری نسبت به سردخانه های بالای صفر دارند. افزون بر آن، فشار دیسچارج یک سردخانه پایین صفر هم نسبت به سردخانه بالای صفر کمتر بوده و نیاز به سیم پیچی ضعیف تری نیز دارد.

اگر در سردخانه های زیر صفر از کمپرسور مخصوص سردخانه های بالای صفر استفاده کنید، به خاطر سیم پیچ قوی تر کمپرسور های بالای صفر، سیم پیچی بیش از حد داغ می شودو اگر خنک سازی سیم پیچی را سریع انجام ندهید، کمپرسور می سوزد.

در مقابل هم اگر از یک کمپرسور زیر صفر در سردخانه های بالای صفر استفاده کنید، به خاطر سیم پیچی ضعیف آن، کمپرسور بعد از مدت کوتاهی می سوزد. پس لازم است که کمپرسور ها متناسب با سردخانه ها و تفاوت هایشان انتخاب شوند.

اواپراتور:  از دیگر تفاوت های سردخانه های بالای صفر و زیر صفر می توان به بخش اوپراتور آن ها اشاره کرد. فاصله کویل های اواپراتور در سردخانه های بالای صفر بیش تر از سردخانه های پایین صفر می باشد. این کار را به خاطر بروز برفک در سردخانه ها انجام می دهند.

کندانسور : در هر دو سردخانه کندانسور های واحدی باتوجه به ابعاد سردخانه وجود دارند. اما یعضی اوقات در یک سردخانه زیر صفر، از کندانسور بزرگ تری استفاده می کنند تا دمای کابین سریع تر کاهش پیدا کند.

تفاوت سردخانه های بالای صفر و زیر صفر در ابعاد آنها

یکی دیگر از فرق های سردخانه بالا صفر و پایین صفر تفاوت ابعاد آن ها می باشد. سردخانه های بالای صفر معمولا در ابعاد بزرگتر و سردخانه های زیر صفر معمولا در ابعاد کوچک تری تهیه می شوند.

مقایسه ابعاد سردخانه

مقایسه سردخانه های بالای صفر و زیر صفر در قیمت

از تفاوت های دیگری که در سردخانه های بالای صفر و سردخانه های زیر صفر می توانید مشاهده کنید، تفاوت قیمت این دو سردخانه با یکدیگر می باشد. معمولا قیمت سردخانه های زیر صفر به خاطر عایق بندی ضخیم ترنسبت به سردخانه های بالای صفر با همان ابعاد، بیشتر می باشد. در نتیجه شما می توانید یک سردخانه بالای صفر را با قیمتی ارزانتراز سردخانه های زیر صفر خریداری نمایید.

بررسی کاربرد سردخانه های بالای صفر و زیر صفر در

از دیگر تفاوت های این دو سردخانه می توانیم به کاربرد آن ها اشاره کنیم. سردخانه های زیر صفر را برای مواد منجمد و منجمد کردن مرغ، گوشت، بعضی از سبزیجات، ماهی، بستنی ها و … استفاده می کنند.

در مقابل سردخانه های بالای صفر را برای نگه داری  کردن از مواد تازه مثل میوه ها، سبزیجات، صیفی جات، سیب زمینی، پیاز و … استفاده می کنند.

سردخانه های بالای صفر و زیر صفر در عایق بندی چه تفاوتی دارند؟

عایق بندی سردخانه زیر صفر و بالای صفر هم با یکدیگر متفاوت می باشد. معمولا در سردخانه های بالای صفر، مواد غذایی را برای زمان کوتاهی نگه داری می کنند. سردخانه های بالای صفر را برای انبار کردن مواد تازه استفاده می کنند و فقط در ماه هایی از سال مورد استفاده واقع می شوند. به همین دلیل ، نیازی به عایق بندی بسیار دقیق و ضخیم آن ها نمی باشد.

افزون بر آن، دمای مورد نیاز این مواد 1 الی 10 درجه سانتی گراد می باشد و برای حفظ کردن این دما، به عایق بندی با ضخامت بالا نیازی نمی باشد. به همین خاطر عایق بندی سردخانه های بالای صفر، می تواند ضخامت کمی داشته باشند.

در مقابل، در سردخانه های زیر صفر، نیاز است که دمای بین 12- الی 23- درجه سانتی گراد باشد. برای جلوگیری کردن از هدر رفتن این دما، به عایق بندی با ضخامت و کیفیت بالایی نیاز می باشد. پس با توجه به مسائل گفته شده، تفاوت در ضخامت عایق بندی این سردخانه ها،  از مهم ترین فرق سردخانه های بالای صفر و سردخانه های زیر صفر می باشد.

تفاوت عایق بندی انواع سردخانه

تفاوت سردخانه های بالای صفر و زیر صفر در  میزان مصرف انرژی

از دیگر تفاوت های سردخانه های زیر صفر و بالای صفر می توان به میزان مصرف انرژی آن ها اشاره کرد. هر چقدر میزان کاهش دما در یک کابین بیشتر باشد، انرژی بیشتری هم مصرف می شود. پس طبیعی است که یک سردخانه زیر صفر برای تامین کردن دمای 12-  درجه سانتی گراد، انرژی بیشتری نسبت به سردخانه بالای صفر با دمای 4+ درجه سانتی گراد مصرف کرد.

سوالات متداول تفاوت سردخانه زیر صفرو بالای صفر

  1. بزرگترین تفاوت های سردخانه های بالای صفر و زیر صفر چه می باشند؟
    این سردخانه ها در ابعاد، مصرف انرژی، قیمت، عایق بندی، کاربرد، سیکل تبرید و دمای کابین با هم تفاوت دارند.
  2. عایق بندی سردخانه های زیر صفر ضخیم تر باید باشد یا سردخانه های بالای صفر؟
    باید توجه داشته باشید که معمولا سردخانه های زیرصفردراای عایق بندی بزرگتری هستند.